Zagreb

GRADSKA UPRAVA: Veleposlanik Izraela Milanu Bandiću predstavio Tjedan izraelske kulture

Izraelski veleposlanik Amrani zahvalio se zagrebačkom gradonačelniku na potpori Veleposlanstvu, te najavio kako će se Tjedan izraelske kulture održati u Zagrebu od 25. do 31. svibnja 2013. godine.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yossija Amrania, koji mu je predstavio program obilježavanja Tjedna izraelske kulture.

Izraelski veleposlanik Amrani zahvalio se zagrebačkom gradonačelniku na potpori Veleposlanstvu, te najavio kako će se Tjedan izraelske kulture održati u Zagrebu od 25. do 31. svibnja 2013. godine, priopćeno je večeras iz Ureda gradonačelnika Bandića.

U organizaciji izraelskog Veleposlanstva, već se treću godinu za redom diljem Hrvatske predstavljaju običaji i kultura Izraela, sa ciljem povezivanja ove dvije mediteranske države, posebno kroz kulturu.

Prvi kulturni projekt održan je u Novalji na otoku Pagu, a ove je godine Tjedan izraelske kulture ugostio grad Zadar.

U sljedećoj godini, naglasio je izraelski veleposlanik, predviđena su dva projekta, jedan u Zagrebu, a drugi za vrijeme turističke sezone u Istri - u Puli, Rovinju i Poreču.

Gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo što će se Tjedan izraelske kulture sljedeće godine održati u Zagrebu koji će mu, kao grad domaćin, pružiti punu podršku, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tjedan izraelske kulture, izrael, milan bandić