Zagreb

VIDEO: Grčić: Moramo izabrati najboljeg mogućeg kandidata za izbore u Zagrebu

Bernardića je izabrao zagrebački SDP, ali Predsjedništvu je bliži Ostojić.

Piše: Vanja Deželić

Izbori za gradonačelnika Zagreba trebali su se voditi između Milana Bandića i Davora Bernardića, uz opasnost iz sjene - Vladimira Ferdeljija. No vijesti koje su se u kuloarima oko SDP-a mogle čuti još prije dva mjeseca isplivale su na površinu i izgledno je da će se predsjednik stranke Zoran Milanović odlučiti upravo za aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića!

Bitno je da SDP donese one odluke koje će na lokalnim izborima polučiti najbolji rezultat za SDP

Bilo bi to protivno Statutu stranke, osim ako Predsjedništvo ne bi rapustilo cijelu gradsku organizaciju. Narušilo bi to atmosferu u stranci neposredno prije lokalnih izbora, ali očito su u stranci sve dobro analizirali kad su spremni povući takav korak.

- Bitno je da SDP donese one odluke koje će na lokalnim izborima polučiti najbolji rezultat za SDP - odgovorio nam je diplomatskim tonom potpredsjednik Vlade Branko Grčić, dugogodišnji član SDP-a.

Odbio je komentirati koji bi kandidat za njega bio najbolji u Zagrebu, baš kao što odbijaju i mnogi drugi involvirani u rad stranke. No svi su oni prije koji mjesec davali neupitnu potporu mladomDavoru Bernardiću

Odbio je komentirati koji bi kandidat za njega bio najbolji u Zagrebu, baš kao što odbijaju i mnogi drugi involvirani u rad stranke. No svi su oni prije koji mjesec davali neupitnu potporu mladom Davoru Bernardiću.

A danas mu tu mladost spočitavaju, kao i neiskustvo, neprepoznatljivost. No on se ne predaje i koristi sve metode koje je naučio od mentora Milana Bandića. Sve više komunicira s građanima na samom terenu, sam vodi profile na društvenim mrežama, trudi se koliko god je to fizički moguće. To mu nitko ne može osporiti i iz neutralnog kuta bilo bi nepravedno oteti mu ono za što se sprema toliko dugo.

Posebno jer bi u slučaju poraza Rajka Ostojića SDP izgubio dvostruko, mladu snagu u Bernardiću i njegovim pristašama, ali i bio bi to velik poraz za samu stranku jer "drže" Zagreb kroz gradonačelnika od 2000. godine, izuzev posljednje tri godine otkako je Milan Bandić istupio iz stranke. No kao član SDP-a je osvojio izbore i to ne treba smetnuti s uma.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, davor bernardić, zagreb, SDP