A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-maske-010.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Besplatne predstave za školarce u kazalištu Žar ptica od 8. do 11. siječnja | Politika+
Kultura

PREDSTAVE: Besplatne predstave za školarce u kazalištu Žar ptica od 8. do 11. siječnja

U sklopu akcije bit će izvedene četiri predstave: "Siromah i vrag" 8. i 10. siječnja, "Vesela bajkovnica" 9. siječnja te "Čudesni svijet brojeva" 11. siječnja.

Piše: PolitikaPlus

Gradsko kazalište Žar ptica u sklopu tradicionalne akcije "Nema zime u Žar ptici" od 8. do 11. siječnja organizira besplatne predstave te poziva školarce da predstojeće zimske praznike provedu u kazalištu.

U sklopu akcije bit će izvedene četiri predstave: "Siromah i vrag" 8. i 10. siječnja, "Vesela bajkovnica" 9. siječnja te "Čudesni svijet brojeva" 11. siječnja.

Glavni junak predstave Zinke Kiseljak "Siromah i vrag" je Dobroslav, koji je, ističe se u najavi predstave, toliko dobar da ni mrava ne bi zgazio. U svojoj dobroti pomalo naivno vjeruje kako su i drugi ljudi dobri i pošteni, a njegova žena Justa vrlo dobro zna da to nije istina i pokušava Dobroslavu otvoriti oči. Kada se Justa dočepa šunke iz kuće bogatog, ali škrtog Dobroslavovog brata Gvozdena, ta će šunka pokrenuti niz nevjerojatnih događaja. Predstavu je režirala Saša Broz.

Predstava Jiŕija Stŕeda "Vesela bajkovnica" u režiji Slovenke Katje Pegan namijenjena je djeci predškolske i školske dobi do drugog razreda. Najmlađi gledatelji moći će aktivno sudjelovati u glumačkom pripovjedanju "Crvenkapice" i "Kraljevne na zrnu graška" te zajedno s pripovjedačima "tjerati oblake" ili "vikati na zločestog vuka".

U predstavi Aleksandra Ivanova "Čudesni svijet brojeva" na djeci blizak način, brojke se izvlače iz strogog matematičkog svijeta i stvara se s njima jedan sasvim novi svijet. Predstavu je režirao bugarski redatelj Sunny Suninsky.

Rezervacije za predstave, napominju iz kazališta, nisu moguće, a besplatne ulaznice moći će se podignuti na blagajni kazališta sat vremena prije početka predstave.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSTAVE, KAZALIŠTE, Žar ptica