A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić: I dalje imam stopostotnu podršku SDP-a | Politika+
Zagreb

GRADONAČELNIK: Davor Bernardić: I dalje imam stopostotnu podršku SDP-a

'Po Statutu kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije.'

Piše: PolitikaPlus

Nakon što mu ni predsjednik ni potpredsjednik SDP-a nisu izrijekom dali podršku kao kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika, Davor Bernardić izjavio je da po Statutu SDP-a kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije, pa je tako njega izabrao zagrebački SDP koji ga i dalje u potpunosti podržava.

"Kao što u državi postoje zakoni koje moraju poštivati svi građani Republike Hrvatske tako i u SDP-u postoji Statut koji moraju poštivati svi članovi stranke. Po Statutu kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije. Tako je i zagrebačka organizacija podržala mene i njezinu stopostotnu podršku imam i dalje", izjavio je za Hinu predsjednik zagrebačkog SDP-a i Gradske skupštine te kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Davor Bernardić.

BERNARDIĆ: Po Statutu kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije. Tako je i zagrebačka organizacija podržala mene i njezinu stopostotnu podršku imam i dalje

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović danas je u Koprivnici na pitanje o kandidatu SDP-a za gradonačelnika Zagreba odgovorio da SDP mora ići na izbore s najboljim ljudima.

"Gradu Zagrebu puno dugujemo i imamo velika očekivanja. Ne možemo ljude uzimati zdravo za gotovo. Zaključit ću to s dva pitanja koja svugdje moramo postaviti, koji nam je cilj kao stranci i tko je najbliži tom cilju", rekao je Milanović.

Ministar zdravlja i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić jučer nije želio ni potvrditi niti opovrgnuti medijska nagađanja o mogućnosti da zbog lošeg rejtinga zamijeni SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Bernardića na predstojećim lokalnim izborima.

"Kad imate neke stvari ili eventualne dileme u obitelji, rješavate to unutar četiri zida, na odjelu unutar odjela, u tvrtci unutar tvrtke, a u stranci unutar stranke", izjavio je Ostojić.

OSTOJIĆ: Kad imate neke stvari ili eventualne dileme u obitelji, rješavate to unutar četiri zida, na odjelu unutar odjela, u tvrtci unutar tvrtke, a u stranci unutar stranke

Bernardića je kao SDP-ova kandidata za gradonačenika Zagreba jednoglasno izabrao zagrebački gradski odbor stranke 15. listopada, a otvorenu podršku tada mu je, uz ostale, dao upravo potpredsjednik SDP-a Ostojić.

U posljednje vrijeme pojavile su se medijske špekulacije po kojima vrh SDP-a na čelu sa šefom stranke Milanovićem nije zadovoljan s popularnošću predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardića te ga u utrci za gradonačelnika želi zamijeniti s Ostojićem.

Čelništvo SDP-a izabranog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika može zamijeniti novim kandidatom: ili raspuštanjem vodstva zagrebačkog ogranka - najvećeg i najvažnijeg u zemlji, ili u slučaju da izgubi podršku članova gradskog odbora, za koji Bernardić tvrdi da potpuno stoji iza njega.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, davor bernardić, ranko ostojić, zagreb