Zagreb

SDP: Ostojić nije opovrgnuo da će biti kandidat umjesto Bernardića

"Kad imate neke stvari ili eventualne dileme u obitelji, rješavate to unutar četiri zida.'

Piše: PolitikaPlus
Podsjetio je da je zajedno s Bernardićem, za kojeg je rekao da mu je odličan prijatelj, radio strategiju razvoja Grada Zagreba i da je Bernardić "definitivno predsjednik Gradske skupštine". "Znamo svi, Zagreb nazaduje, Zagreb stagnira", ustvrdio je Ostojić napominjući pritom da, primjerice u zdravstvu, Zagreb ima samo jednu bolnicu, a da je u milijunskim gubicima, što je, kaže, dokaz nebrige.

Ministar zdravlja i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić danas nije želio ni potvrditi niti opovrgnuti medijska nagađanja o mogućnosti da zbog lošeg rejtinga zamijeni SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Bernardića na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

"Kad imate neke stvari ili eventualne dileme u obitelji, rješavate to unutar četiri zida, na odjelu unutar odjela, u tvrtci unutar tvrtke, a u stranci unutar stranke", izjavio je ministar Ostojić u Dnevniku HTV-a.

Dodao je kako nikad nije i ne želi sudjelovati u estradizaciji svog javnog rada.

Podsjetio je da je zajedno s Bernardićem, za kojeg je rekao da mu je odličan prijatelj, radio strategiju razvoja Grada Zagreba i da je Bernardić "definitivno predsjednik Gradske skupštine".

"Znamo svi, Zagreb nazaduje, Zagreb stagnira", ustvrdio je Ostojić napominjući pritom da, primjerice u zdravstvu, Zagreb ima samo jednu bolnicu, a da je u milijunskim gubicima, što je, kaže, dokaz nebrige.

Davora Bernardića je kao SDP-ova kandidata za gradonačenika Zagreba jednoglasno izbrao zagrebački gradski odbor stranke 15. listopada, a otvorenu podršku tada mu je, uz ostale, dao upravo potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić.

U posljednje vrijeme pojavile su se medijske špekulacije po kojima vrh SDP-a na čelu sa šefom stranke Zoranom Milanovićem nije zadovoljan s popularnošću predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardića te ga u utrci za gradonačelnika želi zamijeniti s Ostojićem.

Milanović se o cijelom slučaju nije izjašnjavao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ipsos puls, sdp, davor bernardić, rajko ostojić