Zagreb

AKCIJA: Humanitarna Caritasova akcija "Za 1000 radosti" na Trgu bana Jelačića

Sredstva prikupljena od prodaje namijenjena su obiteljima u potrebi.

Piše: PolitikaPlus

U humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića prodaju se božićna drvca, a sredstva prikupljena od prodaje namijenjena su obiteljima u potrebi.

 

Moto ovogodišnje akcije je "Vjerovali ili ne - i vi možete mijenjati svijet", rekao mons. Svalina i istaknuo da su u ovih deset godina novcem od prodanih drvaca pomogli najugroženijim obiteljima u nekim teškim situacijama.

Već desetu godinu Hrvatske šume doniraju božićna drvca s korijenom za tu akciju Hrvatskog Caritasa, a šestu godinu i drva za ogrjev koja se daruju socijalno ugroženim obiteljima.U ovogodišnjoj su akciji Hrvatske šume darovale 155 božićnih drvaca s korijenom, čime naglašavaju i ekološku dimenziju akcije, čuvanje zelenih resursa Hrvatske. Prvi put ove godine akciji se donacijom 100 božićnih drvaca priključio i Grad Zagreb te s 50 drvaca Vrtni centar Šestine. Ukupno je tako ponuđeno 305 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke po cijeni od 120 do 200 kuna.S Caritasom i volonterima iz Franjevačkog svjetovnog reda drvca prodaju i ugledni sportaši, a kupcima koji drvca ne mogu sami ponijeti kući, besplatno ih nose volonteri.Akciji se kupnjom božićnog drvca i ove godine priključio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.Članica Uprave Hrvatskih šuma Marija Vekić svečano je uručila bon za ogrjevna drva ravnatelju Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini. Hrvatske šume su darovale 100 prostornih metara ogrjevnih drva, koja će Hrvatski Caritas uputiti obiteljima o kojima skrbi Caritas Zagrebačke nadbiskupije.Moto ovogodišnje akcije je "Vjerovali ili ne - i vi možete mijenjati svijet", rekao mons. Svalina i istaknuo da su u ovih deset godina novcem od prodanih drvaca pomogli najugroženijim obiteljima u nekim teškim situacijama.Članica Uprave Hrvatskih šuma Marija Vekić izrazila je zadovoljstvo zbog sudjelovanja Hrvatskih šuma u Caritasovoj akciji. Mi smo u tih deset godina donirali oko 5000 božićnih drvaca zahvaljujući čemu su obitelji u potrebi doživjele božićnu radost pomoći od Caritasa. To je možda bila manja pomoć, ali za njih je sigurno bila velika, rekla je. Dodala je i da Hrvatske šume doniraju ogrjevna drva i kako se nada da donose toplinu u domove potrebitih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

božićna drvaca