Zagreb

EDUKATIVNO: Svake subote možete posjetiti ZOO i pogledati program 'Egzotična zima'

Edukatori će vas provesti kroz čudesno raznolik životinjski svijet.

Piše: PolitikaPlus

Edukativni program pod nazivom "Egzotična zima u ZOO vrtu" održavat će se u zagrebačkome Zoološkom vrtu od 15. prosinca do kraja veljače 2013. godine.

Zagrebački ZOO je najavio da će se će svake subote Egzotična zima imati posebnu temu. Edukatori Zoološkog vrta posjetitelje će provesti kroz čudesno raznolik životinjski svijet. Jedne će subote u fokusu biti ptice, druge invazivne vrste u močvarama, treće pokrovi životinja itd.

Uz predavanja i kreativne radionice u kojima će posjetitelji, među ostalim, izrađivati hranilice za ptice i božićne ukrase od prirodnih materijala, s posebnom se pažnjom priprema stol s pozivom "Dodirni i nauči!". Naime, sve što se na njemu nalazi, moći će se dodirnuti. Zahvaljujući angažmanu većeg broja osjetila djeca s oduševljenjem prihvaćaju taj način učenja, navodi ZOO i najavljuje da posjetitelje očekuje i mnogo iznenađenja. Bit će tu druženja s maskotom Megi, dječje predstave kazališta Svarog i gradnja snjegovića uz kreativce Centra za likovni odgoj Grada Zagreba.

Posebni gosti bit će članovi Bioteke, udruge koja se bavi promicanjem biologije i srodnih znanosti.

Što će se sve tijekom zime događati u Zoološkom vrtu i koje nagrade mogu osvojiti, posjetitelji mogu doznati i prateći ZOO-ov Facebook.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

životinje, zoo, zagreb