A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hvidra-zagreb-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Palači Dverce dodjeljene nagrade zagrebačke udruge Hvidre | Politika+
Zagreb

NAGRADE: U Palači Dverce dodjeljene nagrade zagrebačke udruge Hvidre

Tom prigodom predsjednik Sabora Leko istaknuo je da je oslobađajuća presuda haškog tribinula Anti Gotovini i Mladenu Markaču pobjeda istine koja je donijela veliko olakšanje jer bi u suprotnom imala vrlo teške posljedice za Republiku Hrvatsku.

Piše: PolitikaPlus

Na tradicionalnom božićnom prijamu Zajednice udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata (HVIDR-a) Grada Zagreba u Palači dverce predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, general Mladen Markač, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, te ratni vojni invalid Drago Prgomet uručili su danas nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima te im poželjeli sretan Božić i Novu 2013. godinu.

Tom prigodom predsjednik Sabora Leko istaknuo je da je oslobađajuća presuda haškog tribinula Anti Gotovini i Mladenu Markaču pobjeda istine koja je donijela veliko olakšanje jer bi u suprotnom imala vrlo teške posljedice za Republiku Hrvatsku. "Borili ste se i izborili za slobodnu i samostalnu Hrvatsku u kojoj građani slobodno žive", poručio je Leko braniteljima i dodao kako su oni čimbenik koji treba ukazivati na devijacije u društvu.

U ime nagrađenih zahvalio je Dragan Kovačević te podsjetio na teško bolesnog legendarnog zapovjednika obrane Vukovara Milu Dedakovića Jastreba koji ovisi o tuđoj pomoći, istaknuvši kako se tako nešto više ne smije ponoviti kada su u pitanju najzaslužniji za obranu zemlje.

Invalid Domovinskog rata Miodrag Demo kazao je kako političari ne vode dobro zemlju koju su im, kako je rekao, branitelji predali oslobođenu, čistu i bez dugova, te očekuje da će joj političari "ispraviti kičmu iduće godine". Dodao je da branitelji paze što političari rade "i da će im puhati za vratom".

Nazočnima se obratio i kontraadmiral Ante Urlić, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i ministra obrane, rekavši kako je presuda haškog suda potvrdila da je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački.

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, i sam dobitnik nagrade Hvidre, kazao je kako je obveza svih nas da ne zaboravimo na doprinos branitelja u stvaranju hrvatske države i da s time nitko nema pravo manipulirati.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, Josip Klemm upozorio je da pri donošenju Zakona o registru hrvatskih branitelja sami branitelji nisu konzultirani i da to nije dobro. "Ponosni smo i to nam nitko ne može oduzeti", naglasio je Klemm dodavši kako bi država trebala bolje skrbiti o obiteljima i djeci hrvatskih branitelja, te kako je nedopustivo da političari ne dolaze na obljetnice gardijskih brigada.

Predsjednik zagrebačke Hvidre Mirko Ljubičić zahvalio je svima koji su pomogli pri organiziranju dočeka oslobođenih generala Markača i Gotovine na glavni zagrebački trg te pozvao na jedinstvo braniteljskih udruga.

Svečanosti su bili nazočni i ratni načelnici Glavnog stožera Oružanih snaga generali Anton Tus i Petar Stipetić, izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Miro Laco, i sam dobitnik nagrade HVIDR-e i mnogi drugi.

Među nagrađenima je i ravnatelj Gimnazije Krešimir Mihajlović koji je zbog isticanja slike hrvatskih generala smijenjen, a on osobno danas je uručio krunicu generalu Mladenu Markaču.

General Markač u kratkoj izjavi novinarima rekao je kako se veseli što će nakon dugo godina dočekati Božić na slobodi na koju se, kako je rekao, polako privikava.

General Ante Gotovina nije nazočio svečanosti dodjele nagrada zbog spriječenosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirko ljubičić, mladen markač, ante gotovina, nagrade, hvidra zagreb