Zagreb

ZAGREB: Zagrebački holding poziva građane: Očistite snijeg ispred svojih kuća

Glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako građanima može uputiti umirujuću poruku te da radnici čine sve kako bi u Zagrebu sve profunkcioniralo.

Piše: PolitikaPlus
Ekipe Zagrebačkih cesta ne mogu biti svim građanima odmah na raspolaganju, rekao je i dodao da će se grad čistiti i u slučaju novih snježnih oborina iako je europska praksa da se prometnice počinju čistiti kada prestane padati snijeg.

Zagrebački holding pozvao je građane da prije najavljenih snježnih oborina očiste snijeg ispred svojih kuća u skladu sa Zakonom o komunalnom redu te da imaju strpljenja jer oko 2000 radnika naporno i danonoćno čiste Zagreb od snijega koji je napadao tijekom vikenda.

Glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako građanima može uputiti umirujuću poruku te da radnici čine sve kako bi u Zagrebu sve profunkcioniralo. Pozvao je građane da ne zovu hitne službe bez prijeke potrebe, dodajući da će sve prometnice u gradu i javni prostori biti očišćeni po prioritetima. Posebice je pohvalio radnike Zagrebačkih cesta koji u tri smjene i 208 vozila čiste gradske prometnice. Ekipe Zagrebačkih cesta ne mogu biti svim građanima odmah na raspolaganju, rekao je i dodao da će se grad čistiti i u slučaju novih snježnih oborina iako je europska praksa da se prometnice počinju čistiti kada prestane padati snijeg.

Voditelj Zagrebačkih cesta podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić rekao je da su se u Zagrebačkim cestama pripremili odmah nakon najave obilnih snježnih oborina te da je 208 ekipa iz 12 baza krenulo čistiti snijeg čim je on počeo padati. Sada se dio njih odmara jer je najavljen novi snijeg, dodao je.

Voditelj podružnice Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) Dubravko Baričević rekao je da je tijekom vikenda, kad je napadalo najviše snijega, najvećih problema bilo u tramvajskom prometu. Svjesni smo da smo 'krvotok grada' i činimo sve da bismo i u takvim okolnostima radili, istaknuo je.

Istaknuo je da su imali 50-ak intervencija te 11 kvarova i tri sudara te da su dali sve što su mogli u tom trenutku. "Neki su građani bili nezadovoljni, a neki su imali razumijevanje kad su vidjeli naše djelatnike kako rade u teškim snježnim uvjetima", rekao je.

I čelnici ostalih podružnica Zagrebačkog holdinga - Čistoće, Zagrebparkinga i Zrinjevca rekli su da su njihovi djelatnici učinili sve kako bi što prije očistili od snijeg s površina za koje su ovlašteni.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebački holding, snijeg