Zagreb

GODIŠNJICA: Gradonačelnik Milan Bandić položio vijenac na grob dr. Franje Tuđmana

U gradskom izaslanstvu bili su i koordinator Odjela za branitelje Miodrag Demo i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.

Piše: PolitikaPlus

U povodu 13. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana danas je na njegov grob na Mirogoju vijenac položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem.

U gradskom izaslanstvu bili su i koordinator Odjela za branitelje Miodrag Demo i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.

"Pa ne treba velike izjave. Red je položiti vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika u povodu obljetnice njegove smrti", rekao je gradonačelnik Bandić novinarima nakon polaganja vijenca na grob dr. Tuđmana.

Bandić je istaknuo kako je dr. Franjo Tuđman napravio tri stvari prvi u životu kada je Hrvatska u pitanju. "Bio je na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju o samostalnoj Hrvatskoj. Bio je na čelu države kada je međunarodno priznata i bio je na čelu države kada je vraćena u svoje granice, kada smo integrirali okupirana područja od velikosrpske agresije", istaknuo je Bandić.

"A, oni koji misle da mogu biti veći od Franje Tuđmana, to je njihov problem. Ali, ljudima koji su napravili tako velike stvari, ove tri stvari o kojima sam govorio, treba odati priznanje, sjetiti se s pijetetom, zapaliti svijeću i sjetiti se svake godine na to veliko djelo. Hvala mu od srca, u moje ime i u ime Grada Zagreba", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

franjo tuđman, milan bandić