Hrvatska

REAGIRANJA : HND: Ne smije se stati s medijskom reformom nakon smjene Živkovića

Medijski zakoni nužni su da potaknu kvalitetnije novinarstvo u Hrvatskoj

Piše: PolitikaPlus

Ne stišava se buka oko smjene  sada već bivšeg savjetnika ministrice kulture Milana Živkovića.  Reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo.

 

Hrvatskoj medijskoj sceni trebaju takve zakonske promjene koje bi te trendove zaustavile i preokrenule

Naime  HND očekuje i zahtijeva da nakon najave smjene dosadašnjeg savjetnika ministrice kulture Milana Živkovića ne prestane rad na medijskoj strategiji i medijskim zakonima koji su nužni da potaknu kvalitetnije novinarstvo u Hrvatskoj, čije su današnje glavne odrednice nastavak tabloidizacije, trivijalizacije i sve veća dominacija zabavnog novinarstva.


'Hrvatskoj medijskoj sceni trebaju takve zakonske promjene koje bi te trendove zaustavile i preokrenule', stoji u HND-ovu priopćenju.


HND ocjenjuje da je Ministarstvo kulture pokazalo posljednjih nekoliko mjeseci interes za medijsku problematiku, dobrim dijelom i zahvaljujući angažmanu savjetnika Milana Živkovića koji je u njemu bio zadužen za medije.'Zato ne odobravamo njegovu smjenu i zabrinuti smo zbog nje jer mislimo da je povod za nju bio donekle minoran a da su zapravo u igri mnogo krupnije stvari - da se medijska strategija i reforma potpuno zaustave. Interes za očuvanjem postojećeg stanja mogle bi imati glavne medijske korporacije i politički lobiji', ocjenjuje HND, u priopćenju kojeg potpisuje Zdenko Duka .

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

novinarstvo, hnd