A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prostitucija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policijski inspektor svodnicima prodavao informacije i zaradio najmanje 225 tisuća eura! | Politika+
Crna kronika

SKANDAL: Policijski inspektor svodnicima prodavao informacije i zaradio najmanje 225 tisuća eura!

Riječ je o policajcu koji je imao pristup svim većim slučajevima.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački policijski inspektor zadužen za suzbijanje prostitucije osumnjičen je da je povezao pripadnike kriminalne skupine koji su organizirali pružanje seksualnih usluga pri čemu im je u zamjenu za mito šest godina odavao povjerljive policijske podatke o racijama usmjerenima protiv prostitucije, izvijestio je USKOK.

Osim protiv 39-godišnjeg službenika zagrebačkog odjela za suzbijanje kriminaliteta koji je na tajnim policijskim podacima od 2006. zaradio najmanje 252.000 eura, USKOK je istragu pokrenuo protiv još 12 osoba, među kojima je i kao drugoosumnjičena 40-godišnja zagrebačka policajka koja je povremeno odavala tajne informacije.

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali mediji su objavili da je šef te kriminalne skupine svodnika bio Mislav Merkaš, jedan od najiskusnijih inspektora Odjela organiziranoga kriminaliteta zagrebačke policije

USKOK ih tereti za udruživanje u kriminalnu skupinu, primanje i davanje mita, pomaganje u primanju mita, podvođenje i pomaganje u podvođenju.

Od istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda zatražio je istražni zatvor za sedam osoba.

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali mediji su objavili da je šef te kriminalne skupine svodnika bio Mislav Merkaš, jedan od najiskusnijih inspektora Odjela organiziranoga kriminaliteta zagrebačke policije i višegodišnji voditelj grupe za razbijanje prostitucije u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj.

Radio je na više poznatih slučajeva iz područja organiziranoga kriminala, a najviše je bio angažiran u borbi protiv prostitucije te je kao jedan od vodećih policajaca na tom području u nekoliko navrata davao intervjue hrvatskim medijima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraga, policija, uskok