A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/X-Y-Z/zoran-milanovic-VRH-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vlada šuti, ne zna kako će građani lakše preživjeti poskupljenje grijanja! | Politika+
Hrvatska

BEZ TEKSTA: Vlada šuti, ne zna kako će građani lakše preživjeti poskupljenje grijanja!

Upitali smo ih da daju pokoji savjet jer odgovornost leži na njima, ali ništa...

Piše: Vanja Deželić

Grijanje je poskupilo na izimno brutalan i težak način zbog čega ne čudi gnjev građana, vapaji gradskih čelnika i sindikalista. Standard građana opada, porezi rastu, a sad i cijena grijanja čak i preko 1500 kuna u odnosu na prošlu godinu! Vlada to opravdava stagnacijom posljednjih pet godina.

- Cijene nisu rasle posljednjih godina i ovo je bio potreban potez - objasnili su.

Odgovornost leži na njima pa je bilo za očekivati da će pronaći neki odgovor, makar i spominjanje famoznih mjerača, koje bi građani morali iz svog džepa ugraditi pa da sukladno tome plaćaju grijanje

Potom su prebacili odgovornost na Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju, koja je obavila prljav posao i bez osjećaja podigla cijene striktno statistički. Pozivaju se na gubitke i rast cijena na svjetskim tržištima.

Vlada sva ta opravdanja prihvaća i brani, a pritom ignorira statistike po pitanju pada životnog standarda pa ga nastavlja narušavati i dalje, što je licemjerje na koje smo navikli. Zato jer spremno pravdaju nehumana poskupljenja u ovim nehumanim vremenima, odlučili smo upitati Vladu može li građanima savjetovati kako lakše podnijeti ove cijene.

Odgovornost leži na njima pa je bilo za očekivati da će pronaći neki odgovor, makar i spominjanje famoznih mjerača, koje bi građani morali iz svog džepa ugraditi pa da sukladno tome plaćaju grijanje. Mogli su i osigurati besplatno postavljanje tih mjerača, ali nije se ni prošla Vlada potrudila osigurati građanima besplatan prelazak na digitalnu televiziju, što im je bila dužnost.

Naravno, odgovor nismo dobili, čak ni demagoški, ništa! Vlada je odlučila u tišini popratiti potez koji će ljudima ugroziti egzistenciju. Koliko god kritika uputili Vladi, niti jedna se ne može mjeriti s kritikama u ovom slučaju. Ne postoji opravdanje za ovaj potez jer ako se izlaz pronalazi za najbogatije, za banke, za zastupnike i mnoge druge povlaštene građane, svakako se mogao pronaći i u ovom slučaju.

Stoga ne čudi njihova šutnja, svjesni su što su učinili i odlučili su radije gledati u pod nego se dodatno uplitati u mrežu  u koju su se zapleli više no što su i sanjali 4. prosinca 2011. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hera, grijanje, hep