Hrvatska

MORH: Konvoj s hrvatskim i austrijskim vojnicima napadnut kraj Damaska!

Hrvatski vojnici, pripadnici UN-ove mirovne misije na Golanskoj visoravni, na putu prema aerodromu u Damasku napadnuti su. S njima su putovali i austrijski vojnici među kojima je četvero ranjenih. Svi Hrvati su dobro.

Piše: PolitikaPlus

Kolona vozila s pripadnicima hrvatskog i austrijskog kontingenta vojnika iz UN-ove mirovne misije na Golanskoj visoravni (UNDOF) napadnuta je danas oko 15 sati po lokalnom vremenu u blizini aerodroma u glavnom gradu Sirije Damasku. Zasad nije jasno tko je i čime na njih pucao.

Kako je izvijestilo hrvatsko Ministarstvo obrane, u napadu su ranjena četvorica austrijskih vojnika i svi su izvan životne opasnosti, dok od hrvatskih vojnika ozlijeđen nije nitko. Konvoj je bio na putu s Golanske visoravni prema aerodromu u Damasku, odakle bi trebali poletjeti za Zagreb, odnosno Beč.

Inače, jutros oko 10 sati iz Zagreba je prema Siriji poletio 10. po redu hrvatski kontingent mirotvoraca koji sudjeluju u misiji UNDOF-a. Zrakoplov s vojnicima sigurno je sletio u Damask. Svi hrvatski vojnici trenutno su u zračnoj luci.

Dok se povratak starog kontingenta u Hrvatsku očekuje u noći na petak, novi kontingent zbog loše sigurnosne situacije do daljnjega ostaje u zračnoj luci, a prema Golanskoj će visoravni krenuti kada stanje bude povoljnije. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRVATSKA VOJSKA, DAMASK, SIRIJA, NAPAD, MORH