Hrvatska

IN MEMORIAM: U 90. godini umro je Dragutin Haramija - jedan od osnivača HNS-a

U stranku je ugradio sve svoje vrijednosti, sve svoje ideale, i kroz stavove stranke i njenu izgradnju doprinosio je razvoju hrvatskog društva.

Piše: PolitikaPlus

S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da jedan od osnivača HNS-a, hrvatski političar i jedan od istaknutih "hrvatskih proljećara" Dragutin Haramija preminuo u srijedu, 28. studenoga 2012. godine, u 90. godini života, priopćio je HNS.

Dragutin Haramija, čovjek Primorja, dugogodišnji gradonačelnik Rijeke, predsjednik hrvatske Vlade u vrijeme Hrvatskog proljeća bio je čovjek najviših ljudskih i profesionalnih vrijednosti. Od tih vrijednosti nije odstupao ni u najtežim trenucima, ni pod cijenu odstupanja s funkcije predsjednika Vlade u 50. godini života.

Osnivač je i član predsjedništva HNS-a od prvoga dana 1990. godine. U stranku je ugradio sve svoje vrijednosti, sve svoje ideale, i kroz stavove stranke i njenu izgradnju doprinosio je razvoju hrvatskog društva kojemu je dao cijeli svoj život i u proteklih 20 godina.

- Članovi stranke i ja osobno duboko smo zahvalni što smo s čovjekom takvog značaja i takve veličine proveli posljednjih nekoliko desetljeća. Osobno sam ga poznavao i bio s njim u izuzetno dobrim, prijateljskim odnosima još od vremena Hrvatskog proljeća - rekao je u povodu smrti Dragutina Haramije predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Knjiga žalosti za Dragutina Haramiju bit će otvorena u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. prosinca, od 13 do 17 sati, u Središnjem uredu Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Kneza Mislava 8 u Zagrebu. Posljednji ispraćaj bit će u utorak, 4. prosinca 2012., u 13.50 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smrt, dragutin haramija, hns