Crna kronika

RATNI ZLOČINAC: VIDEO Veselin Šljivančanin: Ne kajem se zbog onoga što sam učinio, ponovno bih otišao u Vukovar!

Ja i Gotovina i Markač imali smo istoga protivnika u Haagu.

Piše: PolitikaPlus

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin koji je u Haagu osuđen na deset godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja hrvatskih vojnika ispričao je RTS-u da se ne kaje za ono što je uradio te da svoju presudu ne osjeća kao pravednu. Iako se nalazi na Interplolovoj crvenoj potjernici, Šljivančanin bi ponovo otišao u Vukovar.

 

Istaknuo je i da je s hrvatskim generalima Mladenom Markačem i Antom Gotovinom dobro surađivao dok su bili u zatvoru te da im je zbog toga čestitao oslobađajuću presudu.

 

- Ja i ti generali imali smo istoga protivnika u tom sudu i tužilaštvu, mi smo tamo korektno surađivali i ponašali se - objašnjava Šljivančanin koji priznaje da je s hrvatskim generalima često razgovarao o ratnim zbivanjima, posebno sa Markačem, Prlićem i Čermakom dok Gotovina o tome nije želio govoriti.

- Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj kažu da su vojnici pod mojom komandom ubili 10.000 hrvatskih vojnika - kazao je Šljivančanin koji i unatoč toj činjenici ne smatra da je njegov odlazak u Vukovar loša ideja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ratni zločini, vukovar, Veselin Šljivančanin