Zagreb

ZAGREB: Početak kampanje 'Svaki propušteni poziv je propuštena prilika'

Kampanja se provodi u sklopu obilježavanja 15 godina rada Hrabrog telefona, a trajat će do 31. ožujka 2013. Kampanju će moći poduprijeti građani i tvrtke slanjem SMS poruke HRABRI na 67101 (6,20 kn/sms) te putem on-line donacija na web stranici udruge www.hrabritelefon.hr.

Piše: PolitikaPlus

Početak humanitarne kampanje "Svaki propušteni poziv je propuštena prilika", s ciljem prikupljanja sredstava za rad dvije istovremene telefonske linije Hrabrog telefona koje bi bile na raspolaganju djeci i roditeljima, obilježen je danas u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba.

Kampanja se provodi u sklopu obilježavanja 15 godina rada Hrabrog telefona, a trajat će do 31. ožujka 2013. Kampanju će moći poduprijeti građani i tvrtke slanjem SMS poruke HRABRI na 67101 (6,20 kn/sms) te putem on-line donacija na web stranici udruge www.hrabritelefon.hr.

Nakon premijernog prikazivanja spota kampanje autorice Sonje Tarokić, koji će se idućih mjeseci emitirati putem elektronskih medija, predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka istaknula je da je analiza poziva upućenih na Hrabri telefon pokazala da samo jedno od četvero pozivatelja uspije dobiti liniju.

"To nas je potaknulo na ovu akciju kojoj želimo prikupiti sredstva za još jednu liniju Hrabrog telefona", rekla je i pozvala sve građane da slanjem sms poruke doniraju sredstva. Dodala je da je za novu liniju Hrabrog telefona potrebno prikupiti oko 450 tisuća kuna.

Voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona Gordana Buljan Flander prisjetila se početaka osnivanja Hrabrog telefona prije 15 godina te dodala da je do sada 12 tisuća poziva upućeno na tu liniju na kojoj radi 80 volontera.

"Hrabri telefon danas je priznat kao SOS linija i često prvo mjesto na kojemu djeca progovore o onome što su dugo zatvarala u sebe", rekla je.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar naglasio je da će i njegov ured dio sredstava odvojiti za otvaranje nove linije Hrabrog telefona i potruditi se da se promotivni film kampanje pojavi u što više elektronskih medija.

Hrabri telefon je neprofitna nevladina organizacija osnovana s ciljem prevencije zlostavljanja, zanemarivanja i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži, te pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima. Programi Hrabrog telefona kreirani su prema znanstvenim činjenicama i nalazima internih istraživanja.

Savjetodavna linija Hrabrog telefona (broj telefona 0800-0800) svakim radnim danom od 9 do 20 sati djeci i roditeljima nudi informativnu i savjetodavnu pomoć, razgovor sa stručnjacima i kontakt s nadležnim institucijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Svaki propušteni poziv je propuštena prilika, KAMPANJA, HRABRI TELEFON