A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/B/bolnica-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Obnovljen V paviljon Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević | Politika+
Zagreb

BOLNICA: Obnovljen V paviljon Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević

Obnovu fasade, završene u listopadu, financirala Zagrebačka županija s 271.215 kuna.

Piše: PolitikaPlus

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i ravnatelj Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Ilija Kuzman obišli su danas V paviljon te Klinike čiju je obnovu fasade, završene u listopadu, financirala Zagrebačka županija s 271.215 kuna.

Ravnatelj Kuzman je na konferenciji za novinare, prije samog obilaska, zahvalio je županu Kožiću na donaciji podsjetivši da su ta Klinika i Zagrebačka županija posljednjih godina vrlo dobro surađivale. Istaknuo je da Klinika ima "neuvjetne prostore" za rad, napomenuvši da su neke zgrade Klinike stare i stotinjak godina, a oprema zastarjela. Tu je nezadovoljavajuću situaciju, nastavio je, prepoznala Zagrebačka županija i donirala novac za obnovu fasade V paviljona Klinike u kojem su smještena dva odjela.

Podsjetio je da je ugovor o donaciji između Klinike i županije potpisan u ožujku ove godine, radovi započeti u lipnju, a završeni krajem listopada.

Župan Kožić istaknuo je da su se na donaciju Klinci odlučili jer se u njoj liječi velik broj pacijenata iz Zagrebačke županije te podsjetio da su toj Klinici do sada donirali sredstva za obnovu prostora i opreme i 2007. i 2008. Dodao je da se nadaju nastavku dobre suradnje unatoč teškoj gospodarskoj situaciji.

"Ova bolnica ima izuzetan liječnički kadar koji bi još više došao do izražaja da imaju bolju opremu i prostorne uvjete rada", rekao je Kožić.

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" osnovana je u proljeće 1893. godine kao prva Bolnica za kužne bolesti na Zelenom brijegu u Zagrebu. Klinika je nastavna i znanstveno-istraživačka baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sastoji se od osam zavoda i 16 odjela.

S ukupno 700 djelatnika i 232 bolničke postelje (172 za odrasle bolesnike te 60 za djecu) Klinika je vodeća ustanova za infektivne bolesti u Hrvatskoj. Godišnje se u Klinici hospitalizira oko osam tisuća bolesnika i obavi oko 55 tisuća pregleda u centralnoj prijamnoj ambulanti te oko 17 tisuća pregleda u specijalističkim ambulantama. U dnevnoj bolnici za djecu i odrasle bilježi se još dodatnih sedam tisuća hospitalizacija na godinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bolnica, Dr. Fran Mihaljević, klinika, zagreb