Sport

NA RUBU SUZA: Ćiro: Nakon presude generalima shvatio sam da ima većih stvari od nogometa!

'Ovo je povijesni dan za Hrvatsku.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvati su u velikoj većini s oduševljenjem dočekali oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, pa ne čudi da su i javne osobe na društvenim mrežama izražavale emocije bez skrivanja. Među njima je i naš najbolji skijaš Ivica Kostelić, izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža i trener Miroslav Ćiro Blažević.

- Rat je konačno gotov. Hrvatski vitezovi jašu kući. Hvala im što su toliko izdržali za Hrvatsku - napisao je na svom Facebook profilu Ivica Kostelić.

ĆIRO: U nogometu sam 50 godina i mislio sam da mi je nogomet najvažnija stvar, ali danas sam shvatio da postoje važnije stvari od nogomet

Iako mu je raspored prenatrpan, tek je stigao kući i odmah potom putuje na američki turneju, našao je vremena pratiti presudu i radovati joj se.

Tako je i Slavko Goluža, kako piše Večernji list, umjesto odlaska u Meškov, gdje igraju ove subote susret regionalne lige, rekao da će umjesto toga prvo u Zagreb kako bi pozdravili generale.

Nije izostao ni komentar 'trenera svih trenera', Miroslava Ćire Blaževića.

- Gledao sam kod kuće prijenos, otišao sam u sobu i rasplakao se. Ovo je povijesni dan za Hrvatsku, dokaz da rat nije bio zločinački nego pravedna stvar. Imao sam priliku jednom slušati razgovor pokojnog ministra Šuška i generala Ante Gotovine u kojem je pričao kako o ratu mora postojati fair-play. Ići ću na Trg popodne, naravno, iako će me rastrgati raja jer svi znaju kako dišem. U nogometu sam 50 godina i mislio sam da mi je nogomet najvažnija stvar, ali danas sam shvatio da postoje važnije stvari od nogometa - kazao je Ćiro.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivica kostelić, miroslav ćiro blažević, haag