Hrvatska

OPORBA: HDZ: Ostavka Čačića neće uzdrmati koaliciju, ali sada je jasno - Vlada nas ne može izvući iz krize!

'Čačić nije ni trebao ulaziti u Vladu.'

Piše: Ivan Klarić
JANDROKOVIĆ: Ako se sjetite, ja osobno sam, ali i ostale kolege iz HDZ-a kritizirali odluku Čačića da ulazi u Vladu opterećen sudskim postupkom u Mađarsku. Naš stav je jasan, Radimir Čačić nije ni trebao ulaziti u Vladu, niti je trebao biti imenovan ministrom gospodarstva i prvim potpredsjednikom.

Nekoliko minuta prije nego je Radimir Čačić u društvu premijera Zorana Milanovića javnost obavijestio da podnosi ostavku, iz HDZ-a su, komentirajući presudu mađarskog suda, ustvrdili da je premijer Milanović postavljajući Čačića u Vladu pokazao avanturizam. Nakon presude, njihov stav je još oštriji.

Saborski zastupnik Gordan Jandroković kazao je da je očekivao ovakav rasplet situacije odnosno ostavku Radimira Čačića nakon što je na mađarskom sudu pravomoćno osuđen na kaznu zatvora.

- Jedina moralna i ljudska odluka je povući se nakon toga. Očekivao sam ovakvu odluku Radimira Čačića, kazao nam je Jandroković i dodao.

- Ako se sjetite, ja osobno sam, ali i ostale kolege iz HDZ-a kritizirali odluku Čačića da ulazi u Vladu opterećen sudskim postupkom u Mađarsku. Naš stav je jasan, Radimir Čačić nije ni trebao ulaziti u Vladu, niti je trebao biti imenovan ministrom gospodarstva i prvim potpredsjednikom, jasno će Jandroković dodajući da je odgovornost za takvu odluku na Čačiću, ali i na premijeru Milanoviću.

- Ostavka Čačića neće uzdrmati vladajuću koaliciju, ali sasvim je jasno - i sa Čačićem i bez njega Vlada Zorana Milanovića ne može izvući Hrvatsku iz krize, na kraju će Jandroković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, ostavka, radimir čačić