Zagreb

MANIFESTACIJA: Smotra Sveučilišta u Zagrebu održat će se od 15. do 17. studenoga

Namijenjena je učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i svim zainteresiranima.

Piše: PolitikaPlus

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu održat će se od 15. do 17. studenoga s motom "Ulaz u studij - početak razvoja karijere", a u zagrebačkom će Studentskom centru okupiti više od 30 sastavnica toga Sveučilišta, te niz veleučilišta i samostalnih visokih škola.

Cilj Smotre je pravovremeno i kvalitetno informirati buduće studente o studijskim programima i uvjetima upisa na pojedine studijske programe, provedbi bolonjskog procesa, studentskim udrugama te svim aspektima studentskog života, a posjetiteljima će se tijekom tri dana predstaviti 33 fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, te još tridesetak sudionika - veleučilišta, visokih škola te ostalih sudionika iz Hrvatske i inozemstva, ukupno njih više od 70.

Namijenjena je učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i svim zainteresiranima koji će se, osim o kriterijima upisa na fakultete i akademije, moći informirati o studentskom životu, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke, uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu i brojnim drugim detaljima koji su mladim ljudima važni prilikom odluke o upisu na fakultet.

Uz aktivnosti na svojim izložbenim prostorima, koji će biti smješteni u prizemlju zgrade Studentskoga centra te u izložbenom šatoru na sjevernoj strani dvorišta SC-a, sudionici Smotre predstavljat će se u kino-dvorani SC-a.

U ovogodišnjem se programu Smotre posebno ističu teme o podršci u razvoju i upravljanju karijerom, snalaženju na tržištu rada i o zapošljavanju, čime se želi poručiti kako već izborom studija i upisom započinje profesionalni razvoj svakoga pojedinca te da je tijekom studiranja, pored stručnih znanja, važno poticati osobni rast, odgovornost i samostalnost te razvijati kreativnost i inovativnost.

U sklopu programa predviđeno je održavanje različitih panel-diskusija - "Naći posao lako je, ako si...", u kojoj će među ostalima sudjelovati ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i dekani i prodekani niza fakulteta, te "Male tajne uspješnog zapošljavanja", gdje će stručnjaci u području selekcije kadrova sudionicima otkriti koje su to vještine, iskustva i dodatna znanja koje poslodavci najčešće traže. Panel diskusija "Gdje još ima ECTS-a?" predstavit će programe izvannastavnih aktivnosti kao što su ljetne škole, radionice, seminari, konferencije i sl., te mogućnosti koje su studentima na raspolaganju za stjecanje dodatnih bodova.

U okviru programa Smotre nastupit će i predstaviti se različite studentske sportske i umjetničke grupe, te će biti održan niz tribina i tri radionice, "Hoću prvi/bolji posao", "Kako uspješno učiti?" i "Karijerogram - otkrij svoj cilj!".

U prigodi održavanja Smotre, Sveučilište u Zagrebu izdat će publikaciju Vodič za buduće studente koja na zanimljiv način predstavlja sve fakultete i akademije te studijske programe koje oni nude, a govori i o različitim mogućnostima izbora buduće karijere nakon završenog studija. Ulaz na Smotru je besplatan, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

studentski centar, zagreb, sveučilište