Mojbiz

STAV: Čačić: Nikad nisam čuo za ideju da ministri 60 dana rade za minimalac, siguran sam da Liniću to nije palo na pamet!

Nema problema, kaže Mrsić.

Piše: PolitikaPlus

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je danas kako nikada nije čuo za ideju da ministri rade 60 dana za minimalac, dok je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kazao kako je spreman na to.

"Nikad nisam čuo za takvu ideju i sasvim sam siguran da mu to nije palo na pamet", kazao je Čačić odgovarajući na pitanje novinara zna li i što misli o navodnom prijedlogu ministra financija Slavka Linića da zbog 'rupa' u proračunu Vlada i ministarstva idu na dvomjesečni minimalac.

Čačić je odgovarao na pitanja novinara nakon susreta s izaslanstvom Azerbajdžana koje boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Ministar Mrsić je pak na novinarski upit da li je kao ministar spreman raditi 60 dana za minimalac odgovorio kako je spreman.

"To nije stvar da li ste spremni ili ne, ljudi rade za minimalac, a mi na ovoj poziciji smo tu da radimo, dovodimo i pronosimo poruke, a o plaćama odlučuje Vlada. I uopće nema problema", kazao je Mrsić koji je na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje govorio o mjerama aktivne politike zapošljavanja do ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Današnji Jutarnji list u tekstu pod naslovom "Linić ministrima: stavit ću vas sve 60 dana na minimalac" piše da Vlada, kako bi štednju demonstrirala vlastitim primjerom, razmišlja da svi ministri i drugi dužnosnici umjesto pune plaće dva mjeseca primaju minimalac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLAVKO LINIĆ, MIRANDO MRSIĆ, RADIMIR ČAČIĆ, MINIMALAC