Mojbiz

ŽESTOK: Slavko Linić udara: Bogati građani moraju više pridonositi za javne potrebe!

'Tko je štedio i stekao pet stanova taj je bogat i on mora više pridonositi.'

Piše: PolitikaPlus

Bogati građani koji u vlasništvu imaju nekoliko stanova ili poslovne prostore morali bi više pridonositi za školstvo, zdravstvo, socijalnu zaštitu i druge javne potrebe, rekao je danas ministar financija Slavko Linić.

Tko je štedio i stekao pet stanova taj je bogat i on mora više pridonositi za javne potrebe koje danas iz svojih plaća podmiruju radnici, kazao je Linić odgovarajući na konferenciji za novinare u Ministarstvu financija na pitanje kako komentira kritike po kojima bi uvođenje poreza na imovinu opteretilo vlasnike nekretnina..

Tko je štedio i stekao pet stanova taj je bogat i on mora više pridonositi za javne potrebe koje danas iz svojih plaća podmiruju radnici

 

Ministar Linić je istaknuo kako je politika SDP-a smanjenje opterećenja radničkih plaća doprinosima kako bi im ostalo više i kako bi gospodarstvo bilo konkurentnije.

Linić je ocijenio da je "zločin" imati stan koji se ne koristi jer je riječ o imovini koja nije u funkciji. Ako se takav stan legalno iznajmi, neće biti povećano porezno opterećen, kaže Linić.

Isto je, dodaje, i s poslovnim prostorima koji su zatvoreni i neiskorišteni.

Linić smatra da bogati u zadnjih šest mjeseci troše svoju imovinu, odnosno novac na medijsku kampanju protiv uvođenja poreza na imovinu.

Premijer Zoran Milanović je najavio početak procesa konzultacija i rasprava oko izmjena poreznog sustava i uvođenja poreza na imovinu te pritom naglasio kako svakom građaninu mora biti jasno gdje su tu njegovi interesi i koliko će ga to na kraju koštati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imovina, slavko linić, porez