A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darinko-kosor-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: Čačić je prevario građane kad je rekao da neće biti novih poskupljenja! | Politika+
Zagreb

REVOLTIRANI: Kosor: Čačić je prevario građane kad je rekao da neće biti novih poskupljenja!

'Gradska plinara ostvaruje profit na građanima.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor ustvrdio je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, u ime Kluba HSLS-i Hrvatske seljačke stranke (HSS), da je na današnjoj sjednici trebalo otvoriti raspravu o poskupljenju grijanja koje će uskoro uslijediti, a ne o pitanjima koje građane ne zanimaju.

Očekujemo da će se o tome raspravljati na idućoj skupštinskoj sjednici, kazao je Kosor.

Kosor je predložio gradskoj upravi da zajedno s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) pronađe rješenje za tih više od 100.000 građana kako bi se smanjio udar poskupljenja ugradnjom razdjelnika topline, odnosno kako bi mogli štedjeti i plaćati samo potrošeno

 

Prema odluci Hrvatske eneregetske regulatorne agencije (HERA), nakon što Hrvatski sabor donese zakon o energiji, više od 100.000 građana uskoro očekuje poskupljenje toplinske energije za 37 posto, na početku ogrijevne sezone, a ovih dana očekuju se i oko 30 posto veći računi za plin, upozorio je Kosor.

Ustvrdio je da je prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u svibnju ove godine prevario građane kada je rekao da, nakon poskupljenja struje i plina, neće više biti poskupljenja energije.

Kosor je predložio gradskoj upravi da zajedno s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) pronađe rješenje za tih više od 100.000 građana kako bi se smanjio udar poskupljenja ugradnjom razdjelnika topline, odnosno kako bi mogli štedjeti i plaćati samo potrošeno.

Gradska plinara ostvaruje profit na građanima i isto tako treba vidjeti može li Grad utjecati na cijenu plina kod distributera kako bi se amortiziralo poskupljenje. Time bismo pomogli građanima rješavati probleme, a ne ih stvarati, kazao je Kosor napominjući kako su jedinice lokalne samouprave razvlaštene i više ne odlučuju o cijenama toplinske energije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSS, HSLS, HEP, HERA