A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/angela-merkel-222.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Merkel i Monti hvale napredak Italije u provedbi svih reformi | Politika+
Mojbiz

POZITIVNO: Merkel i Monti hvale napredak Italije u provedbi svih reformi

"Napori talijanske vlade u konsolidaciji reformi su dojmljivi. Osobno sam uvjerena da će plodovi reformi uskoro doći", kazala je Merkel.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Njemačka kancelarka Angela Merkel i talijanski premijer Mario Monti pozdravili su u srijedu na sastanku u Berlinu napredak Italije u provedbi gospodarskih reformi.

"Napori talijanske vlade u konsolidaciji reformi su dojmljivi. Osobno sam uvjerena da će plodovi reformi uskoro doći", kazala je Merkel.

Monti je pak ocijenio da su financijska tržišta počela uočavati i pozdravljati napore koje je Italija poduzela kako bi riješila problem proračuna.

"Tržišta počinju prepoznavati naš uspjeh", kazao je Monti.

Dvoje čelnika, međutim, izrazilo je suprotstavljena mišljenja glede mogućnosti ESM-a, Europskog stabilizacijskog mehanizma i budućeg stalnog kriznog fonda EU-a, da izravno dokapitalizira posrnule banke, zaobilazeći nacionalne vlade. Merkel tvrdi, pozivajući se i na Europsku središnju banku, da je to u suprotnosti s europskim ugovorima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

italija, mario monti, angela merkel, kriza