Zagreb

POMOĆ: Od sutra isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima za kolovoz

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do srijede, 05. rujna.

Piše: PolitikaPlus

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec kolovoz isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od utorka, 21. kolovoza, priopćio je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do srijede, 05. rujna.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine - u prvoj su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, u drugoj su oni kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 do 1.200 kuna mjesečno, dok su u treći oni s mirovinom od 1.200,01 kuna do 1.500 kuna mjesečno

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici druge skupine na 300 kuna pomoći mjesečno, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Za dodatne informacije građani se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

umirovljenici, zagreb