Hrvatska

ČESTITKA: Kardinal Bozanić čestitao Ramazanski bajram vjernicima islamske vjeroispovjesti

Zagrebački nadbiskup uputio je muftiji Azizu ef. Hasanoviću, i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, čestitku prigodom Ramazanskog bajrama.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je muftiji Azizu ef. Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u RH, i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, čestitku prigodom Ramazanskog bajrama, priopćio je danas Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

"Približava se dan velikoga slavlja za sve vjernike islamske vjeroispovijesti - Ramazanski bajram – čijim povodom, Vama osobno i svim islamskim vjernicima u Republici Hrvatskoj, upućujem svoje srdačne čestitke", istaknuo je kardinal Bozanić u čestitki.

 

"Vrijeme molitve i posta kroz koje ste prošli pripremajući se za taj blagdan očituju kako čovjek nije dostatan samome sebi i kako je nužno u ostvarenju svojega ljudskoga poziva upućen na Onoga koji ga je stvorio i koji ga nadilazi. Dok Vas srdačno pozdravljam i izražavam svoje osobito poštovanje, ostajem u nadi kako će proslava Ramazanskoga bajrama uroditi vidljivim plodovima za sve Vaše vjernike", dodaje se u čestitki.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RAMAZAN, MUFTIJA, KARDINAL, NADBISKUP