Zagreb

PROSLAVA: VIDEO Hrvatski olimpijci stigli u Zagreb: Prije građana, dočekala ih je politička elita

'Igre u Londonu bile su najuspješnije Igre u povijesti hrvatskog olimpizma.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski olimpijci danas su oko 14 sati avionom iz Londona sletjeli u Zračnu luku Zagreb. Među njima bili su zlatni vateroplisti, srebrni četverac na pariće, te osvajači brončanih medalja taekwondašica Lucija Zaninović i rukometaši. Olimpijce su na Plesu dočekali zlatna diskašica Sandra Perković i olimpijski pobjednik u trapu Giovanni Cernogoraz, koji su već ranije stigli u Hrvatsku.

JOVANOVIĆ: Imam priviligiju da sam ministar kada ste otvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskih nastupa na OI. Prije odlaska na OI poželio sam da nam donesete malo sreće, a donijeli ste nam puno radosti

Olimpijcima su se zahvalili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te predsjednik HOO Zlatko Mateša.

"Imam priviligiju da sam ministar kada ste otvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskih nastupa na OI. Prije odlaska na OI poželio sam da nam donesete malo sreće, a donijeli ste nam puno radosti", izjavio je ministar Jovanović.

U ime osvajača medalja riječi zahvale uputili su atletičarka Sandra Perković, strijelac Giovanni Cernogoraz, vaterpolist Samir Barač, veslač Martin Sinković, taekwondašica Lucija Zaninović i rukometaš Igor Vori.

 U 15 sati u Banskim dvorima dobitnike odličja na Olimpijskim igrama u Londonu primit će predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Nakon toga, oko 16 sati, na središnjem zagrebačkom trgu organizirat će se doček svih hrvatskih olimpijaca, a u prigodnom programu nastupit će pjevači Ervin Baučić, Renata Sabljak, kvartet Gubec i orkestar Josipa Cvitanovića.

Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije Igre u povijesti hrvatskog olimpizma. Sa tri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane medalje Hrvatska je zauzela 26. mjesto od 85 zemalja koje su na Igrama u Londonu osvojile medalje.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

doček, olimpijske igre, zagreb