Regija

VRUĆINA I DIM: Vatrogasci ne mogu ugasiti dva velika požara na području Mostara

Zbog velike koncentracije dima život je otežan u Mostaru koji je jedan od najtoplijih gradova u Europi.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Dva velika požara na području Mostara vatrogasci ne mogu ugasiti zbog nepristupačnog terena, neeksplodiranih mina i loše opremljenosti zbog čega se nekoliko dana izvijaju stupovi dima te otežavaju život u gradu u kojemu se živa u termometru penje do 40 stupnjeva.

Prema navodima iz mostarske vatrogasne postrojbe, požare na području jugozapadno od grada nedaleko velikog transformatorskog postrojenja Čule raspoređena je jedna vatrogasna jedinica koja cijelo vrijeme gasi požar. Problem je što se zbog loše opremljenosti požar koji zahvaća travu, nisko raslinje i makiju ne može ugasiti.

Kako je izvijestio zapovjednika vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić, jedino je iz zraka moguće ugasiti požar koji je zahvatio veliku šumsku površinu podno planine Veleža koja je minirana i teško pristupačna.

Stambeni objekti nisu ugroženi, no zbog velike koncentracije dima život je otežan u Mostaru koji je jedan od najtoplijih gradova u Europi. Prema prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, najviša dnevna temperatura u Mostaru i Hercegovini u utorak bi trebala biti 40 stupnjeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požar, mostar