Svijet

POŽAR: Dim iz Chevronove rafinerije guši predgrađe San Francisca

Požar je buknuo u rafineriji u Richmondu, gusto naseljenu industrijskom predgrađu San Francisca, a stanovnicima je zabranjen izlazak na otvoreno.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Veliki požar buknuo je u Chevronovoj rafineriji nafte u Richmondu u Kaliforniji pa je moguće da se proizvodnja dugo neće nastaviti, što bi moglo povećati cijenu benzina u Kaliforniji, koji je najskuplji u SAD-u.

Golemi stupovi crnog dima dižu se nad zaljevom u kojemu se nalazi grad San Francisco, stanovnicima je zabranjen izlazak na otvoreno, a zatvorene su i četiri željezničke postaje.

Požar je pod nadzorom, ali nije ugašen, priopćio je Chevron. Golemi stupovi crnog dima dižu se nad zaljevom u kojemu se nalazi grad San Francisco, a zatvorene su i četiri željezničke postaje.

Požar je buknuo u rafineriji u Richmondu, gusto naseljenu industrijskom predgrađu San Francisca, a stanovnicima je zabranjen izlazak na otvoreno. Još se ne zna kad će požar biti ugašen niti koliko je oštećen pogon koji proizvodi 245 tisuća barela sirove nafte na dan, što je osmina svih rafinerijskih kapaciteta Kalifornije.

Dulji prekid proizvodnje omeo bi opskrbu gorivom američke zapadne obale, osobito opskrbu benzinom jer Kalifornija ima veoma stroge propise o čistoći goriva koje drugi proizvođači teško zadovoljavaju, pa ta regija i nema spremne alternativne dobavljače.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RAFINERIJE, CHEVRON, SAN FRANCISCO, POŽAR