A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/francois-hollande-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Francois Hollande poziva na očuvanje i konsolidiranje eurozone | Politika+
Svijet

FRANCUSKA: Francois Hollande poziva na očuvanje i konsolidiranje eurozone

'Ponovno smo podsjetili kako smo i dalje voljni učiniti sve da bi se, prije svega, primijenile sve odluke Europskog vijeća, da bi euro zona bila obranjena, očuvana i konsolidirana te da bismo mogli raditi na njezinu integritetu, odnosno da bi se postavljena pitanja riješila u sklopu eurozone.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Francuski predsjednik Francois Hollande u utorak je ponovno, a nakon radnog ručka s talijanskim premijerom Mariom Montijem izjavio kako je spreman učiniti sve da bi se eurozona obranila, očuvala i konsolidirala.

"Ponovno smo podsjetili kako smo i dalje voljni učiniti sve da bi se, prije svega, primijenile sve odluke Europskog vijeća, da bi euro zona bila obranjena, očuvana i konsolidirana te da bismo mogli raditi na njezinu integritetu, odnosno da bi se postavljena pitanja riješila u sklopu eurozone", rekao je na konferenciji za novinare.

"Razgovarali smo i o bilateralnim pitanjima te o predstojećem francusko-talijanskom summitu koji će se početkom prosinca održati u Lyonu", kazao je.

I talijanski premijer izrazio je odlučnost kada je riječ o krizi eurozone. "Ne možemo si dopustiti ni trenutak nepažnje", rekao je Monti.

Hollande je ocijenio da je kvaliteta francusko-talijanskih odnosa "vrlo važno polazište za rješenje pitanja koja su još uvijek naša odgovornost, a riječ je o konsolidiranju i jačanju eurozone u vremenu koje je pred nama".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARIO MONTI, EUROZONA, Francois Hollande, FRANCUSKA, ITALIJA