Crna kronika

POŽARI: Ranko Ostojić na požarištu: Spremni smo za evakuaciju stanovnika i turista

'Situacija je vrlo teška jer u ovom trenutku zbog snažne bure ne možemo koristiti kanadere za gašenje požara.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'Zato moramo iskoristiti svu kopnenu snagu, tako uskoro stiže vojska u pomoć, a tu su i vatrogasci iz Zagreba, Karlovca i Zadra. Vjetar često mijenja smijer i to je vrlo zahtjevno za vatrogasne snage.'

Gasitelje na velikom požarištu na crikveničko-vinodolskom području kasno poslijepodne obišao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Bura ometa gašenje požara koji gasi oko dvjesto vatrogasaca iz nekoliko županija, a najviše ih je iz Primorsko-goranske. Za dvadesetak minuta gasiteljima će se priključiti još 90-ak vatrogasaca s područja Zagreba, Karlovca i Zadra i nastojati lokalizirati pa onda i u ugasiti požar do noći", rekao je ministar Ostojić nekoliko minuta prije 19 sati, kad se već očekivao pomoći koju je najavila Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

 

'Situacija je vrlo teška jer u ovom trenutku zbog snažne bure ne možemo koristiti kanadere za gašenje požara. Zato moramo iskoristiti svu kopnenu snagu, tako uskoro stiže vojska u pomoć, a tu su i vatrogasci iz Zagreba, Karlovca i Zadra. Vjetar često mijenja smijer i to je vrlo zahtjevno za vatrogasne snage', rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Ministar Ostojić, zajedno sa zapovjednikom Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavkom Gaušom, posjetio je dio požarišta najbliži crikveničkom stambenom naselju u kojem je više od tisuću stanovnika. Mnogi su na predjelu Hrusta već satima u strahu i izišli su iz svojih stanova u nastojanju da, ako zatreba, pomognu gasiteljima.

Nakon što je jutros oko 8,30 buknuo u zapadnom dijelu Bribira te nošen jakim vjetrom zahvatio crnogorično raslinje proširio se na Selce, potaknuo evakuaciju turista i dijela mještana, požar je u poslijepodnevnim satima zaprijetio i Crikvenici. Najbliže vatri našlo se stambeno naselje Hrusta na jugoistočnom rubu grada Crikvenice.

S obzirom na razmjere požara i zbog nesmanjenog sjevernog vjetra otežana su nastojanja 200-injak vatrogasaca iz Primorsko-goranske ali i ostalih susjednih županija da ga lokaliziraju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požari, ranko ostojić