A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-suma-dim-vatrogasci-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Više aktivnih požara u Hercegovini - Dim iz okolice Konjica prekrio čak i Mostar | Politika+
Regija

POŽARI: Više aktivnih požara u Hercegovini - Dim iz okolice Konjica prekrio čak i Mostar

Nakon jučerašnjeg sudjelovanja hrvatskih kanadera lokalizirani su požari na području Tomislavgrada.

FOTO: Arhiv
Piše: P/H

Veći dio Hercegovine u subotu je bio u dimu zbog više požara koji su aktivni u blizini Konjica, Čapljine, Tomislagrada i Međugorja, izvijestili su mediji u Federaciji BiH.

Nakon jučerašnjeg sudjelovanja hrvatskih kanadera lokalizirani su požari na području Tomislavgrada.

U okolici Konjica gori šuma i nisko raslinje na nekoliko lokacija. Najteža situacija je u mjestu Glavatičevu i u selu Dužani. Ugroženo je nekoliko naselja, a vatra se približava obiteljskim kućama. U pomoć gasiteljima iz Konjica stigle su i kolege iz Mostara, Sarajeva i Zenice, a u gašenju požara sudjeluje i helikopter europskih mirovnih snaga (EUFOR). Cijeli je Konjic prekriven gustim dimom kao i veći dio Hercegovine.

I Mostar, koji je 50-tak kilometara udaljen i u kojemu nisu zabilježeni požari bio je prekriven dimom.

U subotu ujutro na brdu Križevac kod Međugorja izbio je požar. Radi se o većoj površini i nepristupačnom terenu koji gase vatrogasci iz Čapljine i Čitluka.

U gašenju više požara na području Čapljine koji su prijetili obiteljskim kućama i gospodarskim objektima tri vatrogasca su zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nakon jučerašnjeg sudjelovanja hrvatskih kanadera lokalizirani su požari na području Tomislavgrada. Vlasti u toj općini proglasile su stanje elementarne nepogode.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

požari, konjic, mostar, požar, međugorje