A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hgss.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon pet dana potrage pronađeno tijelo nestaloga slovenskog turista | Politika+
Crna kronika

NESREĆA: Nakon pet dana potrage pronađeno tijelo nestaloga slovenskog turista

ijelo je pronađeno na vršnom djelu planine području Kabla", izvan putova na strmijem dijelu, navodi HGSS i dodaje kako je slovenski turist Miroslav Podjed, očigledno skrenuo s puta te se zaklonio na skrovitu mjestu od sunca.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon pet dana potrage, pripadnici Hrvatske gorske službe (HGSS) pronašli su tijelo nestaloga slovenskog planinara, koji se je uputio na uspon na Svetog Iliju na Pelješcu, objavljeno je danas na mrežnim stranicama HGSS-a.

"Tijelo je pronađeno na vršnom djelu planine području Kabla", izvan putova na strmijem dijelu, navodi HGSS i dodaje kako je slovenski turist Miroslav Podjed, očigledno skrenuo s puta te se zaklonio na skrovitu mjestu od sunca.

Na tijelu, kako ističe HGSS, nema vidljivih znatnijih ozljeda pa se pretpostavlja da Podjedu pozlilo i da je umro zbog bolesti. "Točan uzrok stradavanja, znati će se nakon očevida i istrage, a tijelo nesretnoga slovenskog turista pripadnici HGSS-a spustit će s planine nakon očevida", navodi Hrvatska gosrska služba.

Spasioci su peti dan bili u potrazi za nestalim slovenskim turistom, koji se nije vratio s uspona na Svetog Iliju iznad Orebića. Pretraženi su svi putovi i stranputice, a pretraživane su i padine, litice, šume i jaruge. Spasiocima i potražnim psima posao su otažavale i velike vrućine. Tijekom noći i u jutro pripadnici HGSS-a su pretraživali brdo Šćićevo. Na terenu su pripadnicima HGSS-a iz Orebića došli u ispomoć i pripadnici HGSS-a iz Drniša, te psi i vodiči potražnih pasa iz Stanice Gospić i Karlovac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slovenski alpinist, nesreća, hgss