Sport

OPTUŽBE: Brleković: Jovanoviću netko moćan rekao da ne dira nogomet, a Štimčev moral je upitan

'Nije bitno je li me Štimac izdao ili nije.'

Piše: Vanja Deželić

Bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i čelnik Antikorupcijske komisije Ivan Brleković je stajao uz Igora Štimca prije nešto više od godinu dana kada je pokušano rušenje Vlatka Markovića. Zbog toga je kažnjen, izgubio je poziciju u Savezu, ali nije žalio. Sve do trenutka kad čovjek kojemu je čuvao leđa nije izdao svoje principe i svoje donedavne "neprijatelje" pretvorio u suradnike.

Jovanović neće i ne može isušiti tu močvaru. Dapače, ona je sve dublja i smrdljivija. Takva je situacija jer mu je to rekao netko moćniji i jači od njega, a sami zaključite tko je u politici jači od ministra

- Nije bitno je li me Štimac izdao ili nije. Bitno je da su zbog njega kažnjeni ljudi koji su bili spremni stati uz njega bez obzira na sve i koji su se u svakoj prilici zauzimali za njega. Iz tog je razloga moralni aspekt kod njega upitan - rekao nam je Brleković.

U njegove izborničke sposobnosti nije želio ulaziti, poželio mu je sreću jer želi uspjeh reprezentaciji. Isto tako je poželio sreću i predsjedniku Davoru Šukeru, kojeg smatra dobrim izborom.

- Davor je svojim igrama u dresu reprezentacije i prezentiranjem našeg nogometa u svijetu u potpunosti zaslužio. Hoće li opravdati povjerenje, vidjet ćemo, želim mu sreću. Ne bih govorio ni da je on Mamićeva marioneta, ali činjenica jest da ga je upravo Mamić postavio na mjesto predsjednika.

Osvrnuo se i na rad ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića. Smatra da su njegove ideje bile plemenite, ali i da ih je 'zakočio' netko jači od njega. Zato nije uvjeren da može 'isušiti močvaru' u Savezu.

- Neće i ne može isušiti tu močvaru. Dapače, ona je sve dublja i smrdljivija. Takva je situacija jer mu je to rekao netko moćniji i jači od njega, a sami zaključite tko je u politici jači od ministra - zaključuje Brleković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

igor štimac, davor šuker, vlatko marković, ivan brleković, HNS