Zagreb

HDZ ZAGREB: Ante Zvonimir Golem: Milan Bandić više nema živaca i znanja voditi Zagreb

Pozvao je vladajuće u Gradskoj skupštini da prestanu donositi nejasne odluka kako bi Zagreb dobio osnove za razvoj u budućnosti.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Bio je kritičan i prema Zagrebačkom holdingu, u kojem se ogleda trenutačno stanje u gradu, te ih je prozvao za velike propuste u radu, poput nesnalaženja u tužbi u kojoj je tvrtka "Munja" tužila Gradsku plinaru i dobila sudski spor vrijedan oko 40 milijuna kuna zbog neisporuke plina 2009. godine. 

Predsjednik zagrebačkoga Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ante Zvonimir Golem ocijenio je kako je očito da gradonačelnik Milan Bandić, nakon 12 godina na toj dužnosti, više nema živaca i znanja voditi Zagreb, a zagrebačka Gradska skupština s predsjednikom Davorom Bernardićem na čelu donosi nejasne i nerazumljive odluke.

Golem je na današnjoj konferenciji za novinare pozvao i SDP, koji ima većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, da se "uozbilji i počne sređivati probleme u gradu". Kao primjer takvih odluka istaknuo je za idući tjedan najavljene izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP), za koji je rekao da je doživio toliko izmjena da se u njemu više ne snalaze ni stručnjaci.

Pozvao je vladajuće u Gradskoj skupštini da prestanu donositi nejasne odluka kako bi Zagreb dobio osnove za razvoj u budućnosti. Poručio je SDP-u da preuzme odgovornost i opozove gradonačelnika, s kojim je u sukobu, ili da preuzme potpunu odgovornost za stanje u gradu.

Bio je kritičan i prema Zagrebačkom holdingu, u kojem se ogleda trenutačno stanje u gradu, te ih je prozvao za velike propuste u radu, poput nesnalaženja u tužbi u kojoj je tvrtka "Munja" tužila Gradsku plinaru i dobila sudski spor vrijedan oko 40 milijuna kuna zbog neisporuke plina 2009. godine. Reakcija Zagrebačkog holdinga na tu tužbu bila je krajnje neprimjerena, natezali su se tko će ih zastupati na sudu, a u međuvremenu su izgubili spor, dodao je.

HDZ prati stanje u Zagrebu, istaknuo je i ocijenio da "u funkcioniranju grada nema nikakve koordinacije" što će na kraju platiti Zagrepčani.

Golem je napomenuo da je na posljednjoj sjednici zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a osnovano 18 najavljivanih stručnih povjerenstava za praćenje problematike u svim područjima djelovanja vezanim uz grad te su imenovani predsjednici povjerenstava. Istaknuo je da su tako pokrili sva područja života i rada u Zagrebu te da se spremaju za lokalne izbore.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante zvonimir golem, zagreb, milan bandić, hdz zagreb