A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/karel-de-gucht-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europski povjerenik poziva Europarlament da ne odbacuje ACTA-u | Politika+
Hrvatska

NE ODUSTAJU Z: Europski povjerenik poziva Europarlament da ne odbacuje ACTA-u

'Ne dajte se zavarati, glasanje protiv ACTA-e bio bi udarac za zaštitu intelektualnih prava u cijelom svijetu.'

Piše: PolitikaPlus

BRUXELLES/STRASBOURG - Povjerenik za trgovinu Karel de Gucht pozvao je u utorak zastupnike Europskog parlamenta na plenarnoj sjednici u Strasbourgu da ne odbacuju Međunarodni trgovinski sporazum protiv krivotvorenja (ACTA) tvrdeći da ne ugrožava ničiju slobodu.

"U tom sporazumu nema ničeg čega se treba bojati. ACTA nije prijetnja za našu slobodu, nego obrana našeg načina života”

"U tom sporazumu nema ničeg čega se treba bojati. ACTA nije prijetnja za našu slobodu, nego obrana našeg načina života”, rekao je De Gucht tijekom rasprava u Strasbourgu, uoči glasovanja o tome pitanju koje je predviđeno za srijedu prijepodne.

Kontroverzni Međunarodni trgovinski sporazumu protiv krivotvorenja ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) izazvao je velike prosvjede u svijetu zbog straha da bi se pod krinkom zaštite autorskih prava mogla ugroziti sloboda i pravo na internet.

"Ne dajte se zavarati, glasanje protiv ACTA-e bio bi udarac za zaštitu intelektualnih prava u cijelom svijetu", dodao je De Gucht.

Parlamentarni Odbor za međunarodnu trgovinu preporučio je 21. lipnja Europskom parlamentu da na svojoj plenarnoj sjednici odbaci ACTA-u. Odbacio je i prijedlog Europske komisije da parlament odgodi izjašnjavanje o tome do presude Europskog suda pravde.

Socijalisti, zeleni i najveći dio liberala žele odbacivanje ACTA-e, dok europski pučani predlažu da se odgodi glasovanje do odluke Europskog suda pravde, ali njiihov prijedlog nema previše izgleda za uspjeh.

Ako zastupnici prihvate preporuku nadležnog odbora ACTA je mrtva što se tiče EU-a i njezinih zemalja članica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AUTORSKA PRAVA, EUROPSKO POVJERENSTVO, ACTA, Karel de Gucht, EUROPSKI PARLAMENT