A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/brod-havarija-morh-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dio imigranata smješten u Caritas, jedan imigrant je hospitaliziran u Općoj bolnici Dubrovnik | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Dio imigranata smješten u Caritas, jedan imigrant je hospitaliziran u Općoj bolnici Dubrovnik

U Caritasovu zgradu biti premješteni i ostali budući da su tu znatno bolji uvjeti za smještaj većeg broja ljudi.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Ravnatelj dubrovačkog Caritasa don Robert Čibarić je rekao da je Caritas sam ponudio pomoć, budući da njihovo skladište ima dobre uvjete za smještaj imigranata.

Dio imigranata koji su jučer na jedrilici "Maria Drink" dotegljeni u dubrovačku luku Gruž jutros su premješteni u zgradu Caritasa Dubrovačke biskupije, potvrdio je predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje i zamjenik dubrovačkog župana Frano Skokandić.

On je kazao kako će u Caritasovu zgradu biti premješteni i ostali budući da su tu znatno bolji uvjeti za smještaj većeg broja ljudi.

Ravnatelj dubrovačkog Caritasa don Robert Čibarić je rekao da je Caritas sam ponudio pomoć, budući da njihovo skladište ima dobre uvjete za smještaj imigranata.

Po riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mate Lakića jedan imigrant je hospitaliziran u Općoj bolnici Dubrovnik, a ostali su zdravi.

Frano Skokandić također je kazao kako još uvijek čekaju odgovor ministarstava unutarnjih poslova i vanjskih poslova koji bi trebali dati upute što dalje raditi u ovakvim situacijama.

Jedrilica je plovila iz Grčke prema Italiji. Nakon kvara motora, pomogla im je naša Obalna straža na području južno od Mljeta. Imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana podijeljeni su voda, hrana i lijekovi. Ciljana destinacija bila im je Italija. Nakon pregovaranja i nakon što su shvatili da im prijeti humanitarna katastrofa, pristali su na tegljenje prema luci Gruž.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

caritas, dubrovnik, emigranti, brod, havarija