A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/pozar-colorado-helikopter-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Obama proglasio katastrofu u Coloradu - pronađena prva žrtva | Politika+
Svijet

KATASTROFA: Obama proglasio katastrofu u Coloradu - pronađena prva žrtva

To mogućuje da se sredstva iz saveznih fondova dodijele vlastima savezne države Colorado i lokalnim vlastima.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Tijelo prve žrtve vatrene stihije pronađeno je u saveznoj državi Coloradu gdje je požar uništio 346 kuća i prisilio približno 36.000 osoba na evakuaciju te je predsjednik Barack Obama u petak proglasio "stanje velike katastrofe".

Šef policije Colorado Springsa Peter Carey izjavio je kasno u četvrtak novinarima da je pronađeno tijelo te da se još jedna osoba, koja je živjela na istoj adresi kao i prva žrtva, smatra nestalom.

"Stanje velike katastrofe" što ga je u petak proglasio predsjednik Barack Obama omogućuje da se sredstva iz saveznih fondova dodijele vlastima savezne države Colorado i lokalnim vlastima.

Predsjednik Obama trebao bi tijekom dana doći na lice mjesta i procijeniti štetu požara ocijenjenog najrazornijim u povijesti te američke savezne države.

Polovica saveznih sredstava za borbu protiv vatre trenutačno je raspoređena u Coloradu. Požar bijesni blizu Colorado Springsa.

Požar "Waldo Canyon Fire" proširio se u utorak navečer u Colorado Springsu, drugom po veličini gradu u Coloradu, smještenom stotinjak kilometara južno od Denvera, središtu države.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Barack Obama, colorado springs, požar