A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/egipat-kairo-tahrir-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Johnatan Evans: Arapsko proljeće otvorilo prostor za Al Kaidu | Politika+
Svijet

IZVJEŠĆE: Johnatan Evans: Arapsko proljeće otvorilo prostor za Al Kaidu

'Neki će se vratiti u Veliku Britaniju i stvoriti prijetnju.'

Piše: PolitikaPlus

Ustanci u zemljama na sjeveru Afrike otvorili su novi prostor Al Kaidi za pokušaj regrupiranja i povećali opasnost od napada, ocijenio je šef MI-5, britanske kontraobavještajne službe Johnatan Evans.

Nestabilnost nastala rušenjem režima u arapskim pobunama stvorila je "popustljivo okruženje" za Al Kaidu, izjavio je Jonathan Evans na konferenciji u Londonu. Glavni direktor MI-5 ocijenio je da njegova služba raspolaže dokazima da britanski "kandidati za džihad" odlaze na putovanja u inozemstvo u potrazi za mogućnostima treninga i militantnih akcija.

"Neki će se vratiti u Veliku Britaniju i stvoriti prijetnju", kazao je on dodajući da se radi o "novom i zabrinjavajućem razvoju događaja koji bi se mogao pogoršati".

Utjecaj Al Kaide udaljuje se od Afganistana i Pakistana kako bi se ustoličio u Jemenu, Somaliji i u zemljama Sahela, kazao je šef britanske kontrašpijunaže. "Izlazimo iz razdoblja visoke i precizne prijetnje i ulazimo u drugo kad je prijetnja manje monolitna i raspršenija", dodao je on.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, MI5, jonathan evans