Zagreb

ČESTITKA: Milan Bandić poželio sretan Dan državnosti svim Hrvatima

'To je dan koji nas podsjeća na veličinu i značaj izborene slobode i samostalnosti Hrvatske.'

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u povodu Dana državnosti, koji se održava u ponedjeljak 25. lipnja, svim Hrvatima uputio čestitku.

Moderna i demokratska Hrvatska imala je težak početak, a žrtva koju smo  podnijeli u najtežim trenucima agresije, obvezuje nas na to da uvijek budemo svjesni da državu treba čuvati

Dan državnosti dan je koji nas podsjeća na veličinu i značaj izborene slobode i samostalnosti Hrvatske, na veličinu žrtve onih koji su podnijeli najveći teret – na naše branitelje u Domovinskom ratu, na generacije naših prethodnika koji su o slobodi i samostalnosti mogli samo sanjati.

Moderna i demokratska Hrvatska imala je težak početak, a žrtva koju smo  podnijeli u najtežim trenucima agresije, obvezuje nas na to da uvijek budemo svjesni da državu treba čuvati i graditi na principima slobode, demokracije, socijalne pravde, zajedništva,  solidarnosti -  onim principima koji su nas i vodili u najtežim trenutcima.
Sretni smo što imamo svoju državu, zadovoljni što ćemo uskoro i u formalnom smislu biti dio europske zajednice naroda, što je izazov, i na neki način nepoznat teren, ali i prilika da pokažemo što možemo, da budemo prepoznatljivi, inovativni, uspješni.

Nestrpljivi smo jer znamo da imamo još mnogo posla, da mnogo toga moramo učiniti bolje, brže, efikasnije, ali, s druge strane, uz više zajedništva, solidarnosti, uz korištenje svih resursa i potencijala koje imamo, nema straha za budućnost.

Vođeni demokratskim vrijednostima koje su u temeljima moderne Hrvatske, promičući suradnju i toleranciju, cijeneći prije svega rad i znanje kao pokretače na svim područjima, nastojeći sačuvati i afirmirati svoj identitet u globalnom okružju, možemo s optimizmom, unatoč trenutnoj teškoj gospodarskoj situaciji, zakoračiti u ono što donosi europska budućnost.

Ponosni na to što imamo danas, našu Hrvatsku i naš Zagreb već sutra moramo učiniti još boljim i ugodnijim  mjestom za sve nas, vodeći računa da na testu solidarnosti prema onima kojima je najteže, u ovom kriznom i recesijskom  vremenu, nikako ne smijemo pasti.

Svima vama, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, i svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!        

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, dan državnosti, milan bandić