A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pedalinac-bicikl-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebački biciklisti se odvažili na zanimljivu rutu do Londona | Politika+
Zagreb

PEDALINAC: Zagrebački biciklisti se odvažili na zanimljivu rutu do Londona

'Iz Zagreba krećemo prema Mađarskoj i kod Budimpešte put nastavljamo EUROVELO-m 6, biciklističkim koridorom koji povezuje Atlanski ocean i Crno more.'

Piše: PolitikaPlus

Članovi Biciklističkog kluba "Pedalinac" i ostali pridruženi biciklisti, njih 20, krenut će u ponedjeljak, 25. lipnja, na put iz Zagreba u London, kako bi nakon mjesec dana vožnje stigli na otvorenje 30. Olimpijskih igara.

Autor projekta, Mladen Gaćeša, biciklist koji je s kolegom Markom Mitićem prije četiri godine biciklom došao do Pekinga, izvijestio je za Hinu da rutu od oko 2900 kilometara planiraju prijeći za mjesec dana, pa bi u London trebali stići prije 27. srpnja.

Iz Zagreba krećemo prema Mađarskoj i kod Budimpešte put nastavljamo EUROVELO-m 6, biciklističkim koridorom koji povezuje Atlanski ocean i Crno more, preko Bratislave i Beča, prateći Dunav, do Bazela. Potom vozimo na sjever, uz rijeku Rajnu, do Strasbourga i dalje preko Luksembuga do Sjevernog mora u Belgiji, gdje u Ostendeu prelazimo prema Doveru i nastavljamo do Londona, navodi Gaćeša.

Našu grupu, dodao je, čine ljudi koji se osjećaju sposobnima za takvo putovanje, koje su dokazali razgovorom i probnom vožnjom.

Iskusni biciklist, koji je svojim biciklom prošao gotovo pola svijeta, ocjenjuje da će putovanje do Londona biti ugodno jer će 20 biciklista imati pratnju kombija s logističkom podrškom servisera i kuhara.

"Bit ćemo u 'kockastim' majicama s natpisima gradova u kojima su Olimpijske igre održane", rekao je Mladen Gaćeša i naglasio da za biciklistički put prema Londonu nisu birali najkraći put već onaj koji prolazi kroz veći broj država, točnije kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luksemburg, Belgiju te Veliku Britaniju.

Poručio je kako Europi žele pokazati da Hrvatska ne zaostaje za europskim trendovima koji se vezuju za povratak prirodi i zaštitu okoliša te turistički promovirati našu zemlju na pragu ulaska u EU.

Na putovanje u London, dugo mjesec dana, iz Zagreba će ih, osim članova obitelji i prijatelja, u ponedjeljak u 8,30 sati ispred Muzeja Dražena Petrovića i s istoimenog trga u Zagrebu, ispratiti predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Zagreba te veleposlanstva Velike Britanije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, pedalinac, biciklizam, london