Zagreb

SVEUČILIŠTE: Dodijeljena Rektorova nagrada za akademsku godinu 2011./2012.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš uručio 96 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove i 16 posebnih Rektorovih nagrada za izuzetna studentska ostvarenja.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš uručio 96 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove i 16 posebnih Rektorovih nagrada za izuzetna studentska ostvarenja.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade za akademsku godinu 2011./2012. održana je danas na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) na kojoj je rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš uručio 96 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove i 16 posebnih Rektorovih nagrada za izuzetna studentska ostvarenja.

Sukladno Pravilniku, dobitnicima Rektorove nagrade uručene su povelje i novčani iznos od 1500 kuna po radu, dok su nagrađeni posebnom Rektorovom nagradom dobili povelje, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Pravo prijave na natječaj koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta sredinom veljače, imali su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a prijave na natječaj bile su otvorene do 2. svibnja. Na temelju rektorove odluke, od 213 prijavljenih radova Rektorovu nagradu ove je godine dobilo njih 96, a od ukupno 25 zaprimljenih prijedloga, posebnom Rektorovom nagradom nagrađeno je 16 radova.

Na svečanosti dodjele, u okviru umjetničkog dijela programa, nastupili su studenti dobitnici Rektorove nagrade i Komorni zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Uz to, prikazana je i revija kostima koju su pripremili studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta za potrebe izvedbe opere Carmen i kraći film o manifestaciji Noć biologije koju organiziraju studenti Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te ulomak iz dokumentarnog animiranog filma "Spontano" studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Antonije Veljačić.

Na FER-u je od 20. do 27. lipnja organizirana izložba postera na kojima nagrađeni studenti predstavljaju svoje radove.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

REKTOROVE NAGRADE, SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, Aleksa Bjeliš