Zagreb

ČESTITKA: Milan Bandić: Sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan antifašističke borbe

'Antifašizam je dio modernoga civilizacijskoga i kulturnoga koda današnje Europe i svih demokratskih zemalja svijeta.'

Piše: PolitikaPlus
'Danas se s pijetetom sjećamo onih koji su, kada je to bilo najteže, stali u obranu univerzalnih ljudskih vrijednosti i kojima izražavamo našu duboku zahvalnost. Dugujemo im ne samo sjećanje, već i predani rad na izgradnji demokratske i pravedne Hrvatske, zemlje u kojoj ćemo zajedništvom, solidarnošću, znanjem i kreativnošću odgovoriti na izazove ovoga kriznoga i recesijskoga vremena.'

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku uoči Dana antufašističke borbe.

 

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, Antifašizam je dio modernoga civilizacijskoga i kulturnoga koda današnje Europe i svih demokratskih zemalja svijeta.

 

Ma kako neupitne iz današnje europske perspektive izgledale demokratske vrijednosti kao što su sloboda, mir, tolerancija i ljudska prava, one i danas zahtijevaju svakodnevno potvrđivanje, promicanje i djelovanje.

 

Samo to je garancija da su teška iskustva prve polovine prošloga stoljeća zauvijek za nama i da ogromne žrtve koje su pale u borbi protiv fašizma nisu bile uzaludne.

 

U toj borbi i danas treba tražiti inspiraciju, poticaj i primjer koji zorno pokazuje da se u vremenima koja su iznimno teška i izazovna, uvijek može naći način za stvaranje boljega i uspješnijega društva.

 

Danas se s pijetetom sjećamo onih koji su, kada je to bilo najteže, stali u obranu univerzalnih ljudskih vrijednosti i kojima izražavamo našu duboku zahvalnost. Dugujemo im ne samo sjećanje, već i predani rad na izgradnji demokratske i pravedne Hrvatske, zemlje u kojoj ćemo zajedništvom, solidarnošću, znanjem i kreativnošću odgovoriti na izazove ovoga kriznoga i recesijskoga vremena.

 

Drage sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan antifašističke borbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ, ZAGREB