A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kanader-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatska vlada uputila kanader na gašenje požara u Grčkoj | Politika+
Hrvatska

POMOĆ: Hrvatska vlada uputila kanader na gašenje požara u Grčkoj

Riječ je o požarima na području Južne Attice kod grada Keratea, a kanader će tamo biti tri dana.

Piše: PolitikaPlus

Vlada RH donijela je odluku o upućivanju jednog zrakoplova Oružanih snaga Republike Hrvatske tipa Canadair CL-415, s dvije posade od ukupno devet pripadnika Oružanih snaga RH, u Grčku na gašenje požara.

Iz Odnosa s javnošću Vlade RH priopćeno je da je Vlada Republike Hrvatske održala danas telefonsku sjednicu, na kojoj je donesena Odluka o upućivanju jednog zrakoplova Oružanih snaga RH, tipa Canadair CL-415, s dvije posade od ukupno devet pripadnika Oružanih snaga RH, u Helensku Republiku radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara na području Južne Attice kod grada Keratea, na razdoblje od tri dana.

Kako se navodi u obrazloženju, odluka je donosena na temelju Zakona o Vladi RH, Zakona o obrani i Zakona o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, a uz prethodnu suglasnost predsjednika Republike Hrvatske.

Odluku o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH u Helensku Republiku radi pružanja humanitarne pomoći, na temelju odluke Vlade RH, donijet će predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kanader, grčka, pomoć, požar