A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor smijenjena s mjesta potpredsjednice Sabora | Politika+
Hrvatska

SABOR: Jadranka Kosor smijenjena s mjesta potpredsjednice Sabora

Za razrješenje Šeksa, koji je podnio ostavku na dužnost potpredsjednika, glasovalo je 126 zastupnika, a pet je bilo suzdržano.

Piše: PolitikaPlus
JADRANKA KOSOR: Danas će za moju ostavku glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci primila u stranku, predlagala za dužnosti u Vladi pa i za izborne liste. Okrećem novu stranicu, zastupat ću iste vrijednosti koje sam i ranije zastupala. Želim vam zahvaliti na suradnji koja će se, nadam se, nastaviti i dalje. Demantiram napise o mom odlasku u diplomaciju koji su mi trebali naštetiti. Ostajem saborska zastupnica jer je to najveća čast čime ću raditi za hrvatski narod.

Sa 124 glasa za i sedam suzdržanih Jadranka Kosor smijenjena je danas s mjesta potpredsjednice Sabora.

 

- Kao predsjednica Vlade i HDZ-a radila sam u najtežim vremenima, kada je pad BDP-a bio na 6 posto, borila sam se protiv kriminala i korupcije na najbolje moguće načine, od srpnja 2009. donijeli smo odluke koji su temelj hrvatske stabilnosti, kao što su zakon o fiskalnoj stabilnosti, i završili pregovore s EU koje smatram najvećim uspjehom HDZ-a tako i Vlade koju sam vodila - kazala je Jadranka Kosor samo nekoliko trenutaka prije nego su ju njezini parlamentarni kolege smijenili s mjesta potpredsjednice Sabora.

 

Naglasila je kako je sve što je radila bilo u interesu Hrvatske pa tako i u interesu HDZ-a.

- Bila mi je čast dijeliti ove klupe s jednim od utemeljitelja HDZ-a, Vladimirom Šeksom. Pokazao je da se može ostati dosljednim u politici, ostao mi je podrška do kraja iako su mi mnogi govorili da će me ostaviti prvom prilikom. Danas će za moju ostavku glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci primila u stranku, predlagala za dužnosti u Vladi pa i za izborne liste. Okrećem novu stranicu, zastupat ću iste vrijednosti koje sam i ranije zastupala. Želim vam zahvaliti na suradnji koja će se, nadam se, nastaviti i dalje. Demantiram napise o mom odlasku u diplomaciju koji su mi trebali naštetiti. Ostajem saborska zastupnica jer je to najveća čast čime ću raditi za hrvatski narod - poručila je.

 

- Izražavam žaljenje i razočarenje u moju stranku da se Jadranki Kosor uskrati mjesto potpredsjednice Sabora. Mislim da je djelovala savjesno i odgovorno i dala značajan obol na tri fronta, na upravljanju državom, borbi protiv korupcije i kriminala i dovršavanju pregovora s EU-om. Mislim da odluka da ju se kao posljedicu izbora u HDZ-u smijeni s mjesta potpredsjednice sabora nije dobra, ali kao legalist pokorit ću se odluci - izrazio je podršku svojoj stranačkoj kolegici Vladimir Šeks.

 

Vladimir Šeks je sa 126 glasova za i pet suzdržanih smijenjen s mjesta potpredsjednika Sabora, a i on i Jadranka Kosor bili su suzdržani kod izglasavanja razriješenja.

Za nove potpredsjednika izabrani su Željko Reiner i Tomislav Čuljak sa 126 glasova za i pet suzdržanih

Karamarko odlučio o budućnosti Kosor. No, za razliku od njega, ona je svoje mjesto u povijesti već izborila! >>

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, sabor, jadranka kosor, vladimir šeks