Hrvatska

STRANKE: Vladimir Šišljagić: HDSSB-u pristupilo 20-tak članova HDZ-a i bivša članica HNS-a!

Šišljagić je kazao kako je u pitanju još jedna skupina mladih, stručnih ljudi, već dulje vrijeme u politici, koji su svojevoljno odlučili pridonijeti provedbi programa HDSSB-a, razvoju Slavonije i Baranje, ali i Hrvatske.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja člana predsjedništva osječkog Gradskog odbora HDZ-a i predsjednica osječkoga odbora Mladeži HDZ-a Ana Ćalušić te jedna dosadašnja članica Hrvatske narodne stranke (HNS).

Na konferenciji za novinare Šišljagić je kazao kako je u pitanju još jedna skupina mladih, stručnih ljudi, već dulje vrijeme u politici, koji su svojevoljno odlučili pridonijeti provedbi programa HDSSB-a, razvoju Slavonije i Baranje, ali i Hrvatske.

Ocijenio kako je očito da je vjerodostojan rad HDSSB-a u proteklih sedam godina prepoznat te je ustvrdio da je ovaj prelazak, "samo jedna od epizoda", koje će se nastaviti idućih dana i tjedana.

Šišljagić je kazao da HDSSB nikome do sada nije otimao članove, niti je na bilo koji način ikoga nagovarao ili prisiljavao na nekakav angažman.

Napomenuo je kako je HDSSB otvorena stranka za sve koji se žele politički angažirati, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, a jedini je uvjet provedba programa za boljitak ove regije i cijele Hrvatske.

Ćalušić je kazala kako vjeruje u rad HDSSB-a i vidi njegove rezultate, a dosadašnja članica HDZ-a Silvana Sabo kazala je da su pristupili HDSSB-u jer je to demokršćanska stranka, sa snažnim hvatskim predznakom, koja se žestoko bori za razvoj Osijeka, županije i regije.

 

Napomenuo je kako je HDSSB otvorena stranka za sve koji se žele politički angažirati, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, a jedini je uvjet provedba programa za boljitak ove regije i cijele Hrvatske.

Ocijenila je da HDZ u posljednje vrijeme nije radio na dobrobit društvene zajednice, već da je bio usmjeren na rješavanje svojih unutarnjih problema, i bavio se sam sa sobom.

Saborski zastupnik Josip Salapić, koji je nedavno također iz HDZ-a prešao u HDSSB, kazao je kako su u pitanju mladi ljudi, neopterećeni prošlošću, koji su s njim godinama radili u HDZ-u i bili su budućnost te stranke.

Ovo je samo početak, mnogi su bili šokirani mojim potezom, ali imao sam brojne kontakte sa članovima gradskoga i županijskog HDZ-a, saborskim zastupnicima, i svi su me podržali, a ima ih još koji su nezadovoljni, i koji će doći u HDSSB, ustvrdio je Salapić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip salapić, hdz, hdssb, vladimir šišljagić