A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/angela-merkel-222.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Angela Merkel: Treba nam prije svega politička unija u Europi | Politika+
Hrvatska

STAV: Angela Merkel: Treba nam prije svega politička unija u Europi

'Treba nam više Europe od proračunske unije, a treba nam prije svega politička unija. Moramo korak po korak prepustiti kompetencije Europi.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da želi raditi na političkoj uniji u Europi, te da je spremna prihvatiti ideju Europe "dvije brzine".

"Treba nam više Europe od proračunske unije, a treba nam prije svega politička unija. Moramo korak po korak prepustiti kompetencije Europi", izjavila je ona u intervjuu na njemačkoj javnoj televiziji ARD. No, "ne smijemo ostati nepokretni jer nas neka od zemalja ne želi slijediti", kazala je ona.

Merkel je u četvrtak ujutro pokušala smanjiti očekivanja oko summita Europske unije predviđena za kraj lipnja, ocjenjujući da neće riješiti sve probleme odjednom.

Objasnila je da ne vjeruje "da postoji summit koji je u stanju sve riješit odjednom", ističući da želi summitu u lipnju dati prijedlog radnog programa s ciljem političke unije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europa, angela merkel, eu