Hrvatska

SPLIT PRIDE: Kršćanska udruga Benedikt pozvala Splićane da ne reagiraju mržnjom na gay povorku

'Građani Splita ne smiju reagirati mržnjom i netrpeljivošću prema ljudima koji će biti u povorci te moraju pokazati kako imaju razumijevanja i za ljude koji ne dijele njihove vrijednosti i način života.'

Piše: P/H

Hrvatska udruga Benedikt, koja promiče kršćanska usmjerenja, večeras je pozvala Splićane da se na dan gay povorke u tom gradu, 9. lipnja ne okupljaju organizirano na Rivi i da ne reagiraju mržnjom prema onima koji će biti u povorci.

"Dostojanstvenim ponašanjem pokažimo da znamo odgovoriti na miran i uljudan način na sve provokacije društvenih skupina koje provode život koji nije u skladu s našim životnim stavovima i načinom života"

"Građani Splita ne smiju reagirati mržnjom i netrpeljivošću prema ljudima koji će biti u povorci te moraju pokazati kako imaju razumijevanja i za ljude koji ne dijele njihove vrijednosti i način života, te kako žive u skladu s kršćanskim i drugim vrijednostima na koje se pozivaju", navodi se u večerašnjem priopćenju splitske udruge Benedikt.

"Dostojanstvenim ponašanjem pokažimo da znamo odgovoriti na miran i uljudan način na sve provokacije društvenih skupina koje provode život koji nije u skladu s našim životnim stavovima i načinom života", naglašava udruga Benedikt.

Ta udruga smatra kako treba uvažavati "svaku osobu i njezin izbor pa i po pitanju seksualnosti, ali da homoseksualnost nije nešto što je za javno reklamiranje, jer to nije u skladu s tradicijom, kulturom i običajima hrvatskog društva, a posebno se ne uklapa u vjerska načela kršćanske religije kojoj pripada većina građana naše domovine".

Pozvavši Splićane da na dan gay povorke žive svoju svakodnevnicu i ne okupljaju se organizirano na Rivi gdje će biti gay parada, udruga Benedikt predlaže građanima Splita da toga dana sa svojim obiteljima odu na druga mjesta u gradu i okolici ili pak da ostanu u obiteljskom domu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

udruga benedikt, gay parada, povorka ponosa, gay pride, split pride, homoseksualnost