A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay_pride.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija ignorira gradonačelnika Keruma: Split Pride ipak na Rivi | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Policija ignorira gradonačelnika Keruma: Split Pride ipak na Rivi

'Mi smo dobili zaključak grada da se gay-parada premjesti s Rive na Prokurative i posjedujemo ga, ali na temelju Zakona o javnom okupljanju za nas takav zaključak nije obvezujući, a to znači da je za policiju obvezujuća i valjana prijava organizatora po kojoj će se parada održati na Rivi.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitska policija osiguravat će gay-paradu 9. lipnja ove godine na Rivi na temelju prijave organizatora, a ne na Prokurativama, kako su odlučile gradske vlasti, doznaje se danas od splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

"Mi smo dobili zaključak grada da se gay-parada premjesti s Rive na Prokurative i posjedujemo ga, ali na temelju Zakona o javnom okupljanju za nas takav zaključak nije obvezujući, a to znači da je za policiju obvezujuća i valjana prijava organizatora po kojoj će se parada održati na Rivi", izjavio je danas za Hinu voditelj Odsjeka za prevenciju u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi Paško Ugrina.

Po njegovim riječima, policija je sve svoje pripremne aktivnosti za osiguravanje gay-parade usmjerila na temelju valjane prijave organizatora.

"Želimo zaštiti sudionike gay-parade, ali i građane, tako da ćemo idućih dana poduzeti niz preventivnih mjera koje će se sastojati o informiranju javnosti putem medija o aktivnostima policije u vezi Split Pridea, a također ćemo izraditi i poseban letak o tom događaju. Važno je da građani dobiju pravodobne informacije", rekao je Ugrina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko kerum, split, riva, split pride